Volkswagen Touareg V8 má být terno pro sběratele, je to labutí píseň naftové éry?

Volkswagen Touareg | foto: Volkswagen

Naftové motory koncernu Volkswagen patřily dlouhou dobu k těm nejpopulárnějším na trhu, tedy až do vypuknutí osudové kauzy Dieselgate a následného honu na naftové čarodějnice. Ovšem zatímco některé automobilky koncernu VW již naftové motory z nabídky pomalu vyřazují, samotný Volkswagen představil před pár dny ten zřejmě nejúchvatnější. Jak se ovšem ukazuje, je to labutí píseň jedné slavné éry.

Jak jsme minulý týden informovali, automobilka Volkswagen představila na ženevském autosalonu model Touareg s naftovým 4.0 litrovým motorem pod kapotou. Ten nabízí výkon 310 kW (421k), točivý moment až 900 Nm a akceleraci z 0 na 100 km/h zvládne za 4.9 sekundy.

A ačkoliv se o této premiéře vědělo dlouho dopředu, jednalo se svým způsobem o ironii. Kromě velkolepého naftového Touaregu totiž automobilka v Ženevě prezentovala i svou elektrickou buginu, která krásně zapadá do elektrické a samozřejmě ekologické rodinky konceptů budoucích Volkswagenů s označením I.D..

Proč se tedy Volkswagen rozhodl jít proti proudu svého hlavního vývoje a představil extrémní SUV s extrémním naftovým motorem? Na to se přímo v Ženevě zeptali redaktoři Top Gearu, kterým na otázky odpovídal Jurgen Stackmann, šéf marketingového oddělení VW.

Proč byl tedy pro nový naftový motor V8 o výkonu přes 420 koní vybrán právě Touareg, a ne třeba Porsche Cayenne S Diesel, od kterého se dají podobné výkony spíše očekávat? Jednak šlo o rozdílné směřování značek v koncernu, kdy Porsche se pomalu vydává cestou rychlých elektrifikovaných vozů. Druhým důvodem byl však i jakýsi vzkaz světu od Volkswagenu.

„Probírali jsme to dlouho a nakonec se shodli, že Touareg je tím hlavním vozem. Může se utkat s jakýmkoliv konkurentem z celého světa. Dát mu motor V8 je velmi zvláštní poctou a já věřím, že se od prvního dne stane vyhledávaným sběrateli." - uvedl v rozhovoru Stackmann.

A pokud si teď klepete na čelo, proč by se SUV s naftovou V8 mělo stát sběratelským kusem, mám pro vás Stackmann okamžitě připravenou odpověď. Teda vlastně dvě. „Setkal jsem se s mnoha vlastníky Touaregu V10 TDI a mnoho z nich říkalo, že svůj vůz nikdy neprodají. A podobné by to mělo být s V8. Je určen pro zákazníky, kteří chtějí něco speciálního - a taky to dostanou."

Volkswagen Touareg | foto: Volkswagen

Pozici sběratelského vozu navíc Touareg V8 může uhájit i tím, že půjde o poslední automobil Volkswagen s podobným motorem, „Dost možná se jedná o poslední automobil s naftovou V8, jaký uvidíte." - dodal ke konci rozhovoru Stackmann. „V8 se neobjeví v jiných vozech, bude to manifest Touaregu jako prémiového vlajkového vozu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy