Peugeot neuhlídal fotky nové generace 208! Agresivnější prcek přináší velké změny

První uniklé snímky nové generace Peugeotu 208 | foto: carscoops.com

Zcela nová generace Peugeotu 508 by se měla představit během autosalonu v Ženevě, tedy během pár dnů. Francouzská automobilka však fotky nového prcka neuhlídala a ty tak již nyní kolují po internetu. Na co se tedy můžeme těšit?

Nová generace Peugeotu 208 je napjatě očekávána z mnoha důvodů, přičemž jedním z těch nejvýznamnějších jsou pohonné jednotky pod kapotou. Kromě tradičních benzínových a naftových jednotek se totiž očekává i příchod čistě elektrické varianty, která by měla být zachycena i na uniklých fotkách.

Ty evidentně pocházejí přímo od automobilky, ačkoliv jejich první zveřejnění si podle všeho může připsat web Carscoops, který na ně dostal tip. A jaké změny se tedy u nové generace populárního supermini odehrály?

Hned na první pohled si můžeme všimnout adaptace několika designových prvků, na které jsme zvyklí od větších modelů 308 nebo 508. Řeč je například o čistších a uhlazenějších liniích, nebo horizontálním denním LED svícení.

Snímky prozrazují také podobu interiéru, jehož design se opět inspiroval u větších modelů. Základem je klasická koncepce i-Cockpit s malým dvouramenným volantem a digitálním přístrojovým štítem, kterou doplňuje velký samostatně stojící displej infotainmentu, leskle černé obložení, chromované doplňky a tradiční „klávesy" pod výdechem ventilátoru.

Nová generace modelu 208 by měla být postavena na platformě koncernu PSA s označením CMP. Očekává se tak i elektrická varianta, která by mohla využít stejně komponenty, jako DS3 Crossback E-Tense. V jeho případě se bavíme o elektromotoru o výkonu 134 koní a baterii s kapacitou 50 kWh, která nabízí dojezd okolo 300 km (již dle WLTP standardů).

První uniklé snímky nové generace Peugeotu 208 | foto: carscoops.com

Detailní informace o nové generace Peugeotu 208 však přinese až jejich premiéra na letošním autosalonu v Ženevě, který začíná pro novináře již 5. března a pro veřejnost 7. března.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy