Extrémní vzpěrač dokázal nadzvednout převrácený Jeep, zřejmě tak zachránil lidský život

Vzpěrač dokázal nadzvednout nabouraný Jeep, aby pomohl uvězněnému člověku (YouTube/WXYZ-TV Detroit | Channel 7) | foto: youtube.com

Ryan Belcher z Michiganu se věnuje vzpírání řadu let a jistě v tomto nevšedním sportu dosáhl řady úspěchů. Ten vůbec nejvýznamnější si však připsal teprve před pár dny, kdy mu jeho extrémní schopnosti pomohly zachránit lidský život. Stal se totiž svědkem dopravní nehody, která mohla mít fatální následky.

Byl čtvrtek 14. února, cca okolo půl páté odpoledne, když zapálený vzpěrač Ryan Belcher uslyšel hlasitou ránu poblíž svého pracoviště v Ypsialnti, stát Michigan. Jakmile vyběhl ven, uviděl hrozivě vypadající nehodu. Jeden vůz skončil s těžce poškozenou přední částí, zatímco tmavý Jeep byl převrácený na střeše.

Automaticky se rozběhl k místu nehody, kde si nejprve všiml zraněné ženy. Ta byla sice silně zakrvácena, přesto však dokázala komunikovat a zdála se být v pořádku. Pod Jeepem však uviděl část muže, který byl půlkou těla pod vozem a zoufale volal o pomoc.

„Půlka jeho trupu byla venku a půlka stále pod autem. Neměl jsem na výběr. Bylo to buď zachránit toho muže, nebo si nevěřit. A tak jsme se prostě rozhodl udělat co jsem udělal," vypověděl Belcher v rozhovoru pro WXYZ.

Jak Belcher vypověděl, celá situace mu připadala jako „Fajn, tohle je to místo, kde jsem měl být. Tohle je ta chvíle, kdy může konečně využít všechen svůj tréning a vynaložené úsilí. Tím správným způsobem, pomoci někomu."

Oba účastníci nehody utrpěli vážná zranění, nehoda si však naštěstí nevyžádala žádné životy. Těžko však říci, zda by byly výsledky stejně pozitivní, pokud by Belcher nezasáhl. Jak ostatně on sám vypověděl, byl rád, že na místě nezamrzl a dokázal pomoci.

zdroj: youtube.com

A ačkoliv ho nyní lidé i média označují za hrdinu, on sám si tím označením není příliš jistý. „Jsem rád, když mi lidé přezdívají Hulk. Je to totiž oblíbený superhrdina mého syna, který vždycky říká, že 'můj táta je Hulk'. Nevím, jestli jsem hrdina. Jsem ale rád, že jsem tam byl a že to mělo smysl."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy