Zloději využili své schopnosti pro dobrou věc, pod dozorem policistů osvobodili malé dítě z auta

Zloděj aut využil své schopnosti pro dobrou věc | foto: facebook

Zloději aut se svými schopnostmi před policisty obvykle moc často nechlubí, nedávno však došlo k vzácné výjimce. Skupinka odsouzenců se totiž připletla k záchranné akci, během níž se policisté snažili dostat malé dítě ze zamčeného vozu. S pomocí jednoho odsouzeného zloděje aut se jim to povedlo pod dvě minuty a bez násilí.

Neobvyklý příběh, který na facebooku prezentovala jistá Shadow Lantry, se odehrál před West Pasco Judical Center. Otec připoutal malou dívku Dallas do autosedačky a nevšiml si, že se mu během toho podařilo zamknout automobil. Klíče od něj přitom ležely na předním sedadle.

Rodiče naštěstí nezazmatkovali, zbytečně neotáleli a okamžitě zavolali o pomoc. Na místo se rychle rychle dostavili policisté, ke kterým se zanedlouho přidala nevšední společnost. Tou dobou totiž tím samým místem procházela skupinka dozorců s vězni, kteří se zrovna vraceli z veřejně prospěšných prací.

Jak se ukázalo, jeden z vězňů se za mříže dostal právě kvůli krádežím aut a tak byl zřejmě tím nejpovolanějším pro urychlené řešení celého problému. Od majitelky nedaleko stojícího vozu získal drátěné ramínko, upravil si ho a pustil se do díla.

Zatímco ostatně vězni odchlípli horší roh dveří, zloději se podařilo dostat s drátem dovnitř a zmáčknout tlačítko pro odemykání. Ani ne za dvě minuty tak byla malá Dallas zpátky u rodičů, jak informoval zpravodajský web ABC.

Šerif Chris Nocco pro ABC uvedl, že se jednalo o kriminálníky s minimální společenskou nebezpečností, kteří se právě vraceli z obecně prospěšných prací. Podle jeho slov je mezi nimi mnoho lidí, kteří by neváhali udělat dobrou věc, pokud by dostali situaci - a taková situace pro ně právě nastala.

zdroj: facebook

„Mnoho z nich, z těchto lidí, dobře ví, že v životě udělali velké chyby, špatná rozhodnutí, ale mají chuť dělat v životě i správné věci," uvedl Nocco v rozhovoru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy