Sběratel, kterému se koníček vymkl z rukou? Svérázný Kanaďan prodává 55 retro obytných Volkswagenů

Neznámý kanadský sběratel prodává 55 obytných automobilů Volkswagen Transporter T2 v úpravě Westfalia | foto: Kijiji

Sběratelství automobilů je v posledních letech na vzestup, některým lidem se však jejich koníček může vymknout z rukou a nakonec jim na zahradě stojí 55 Volkswagenů T2 v obytné verzi Westfalia. Minimálně tak nějak si vysvětlujeme nevšední inzerát, který na internetu vyvěsil jistý Rob.

Mít doma zaparkovaných 55 automobilů stejného typu znamená buď skutečné nadšení pro věc, nebo vážný problém. My sice nevíme, která z možností vystihuje jistého Roba z Kanady, podle inzerátu na webu Kijiji však nastal čas se sběratelstvím skoncovat.

V inzerátu, který byl publikován během tohoto víkendu, je totiž nabízeno rovnou 55 ikonických minibusů Volkswagen T2 v obytné úpravě Westfalia. Podle fotek sice některé vypadají dost „opotřebovaně," prodejce však uvádí, že jsou všechny ve stavu „vhodném k renovaci."

Trochu zarážející je však skutečnost, že automobily jsou nabízeny pouze jako celá sada - tedy všech 55 automobilů v ceně 350 000 amerických dolarů. To je cca 7.96 milionu korun. A nebo 6 363.63 dolaru (144 680 Kč) za jeden minibus.

Upřímně řečeno si moc neumíme představit, co by někdo s 55 podobnými obytnými minibusy Volkswagen dělal. Podle webu The Drive, který na vskutku nevšední inzerát upozornil, se však nabízí možnost mít na každý týden v roce jiný obyťnák.

Přístup prodejce je však poněkud svérázný. V inzerátu si totiž rovnou účtuje 500 dolarů (cca 11 400 Kč) už jen za samotnou prohlídku prodávaných vozidel. Dále upozorňuje, že lidem bez připravených peněz nebude ani odpovídat a zájemci ze zahraničí si mají zarezervovat hotel, neboť vozy nevydá do té doby, než budou finance připsány na jeho účet.

Obytný Volkswagen Transporter T2 sestavený ze 400 000 kostek LEGO | foto: Volkswagen

Web The Drive se pokoušel Roba kontaktovat kvůli dalším informacím ohledně prodeje, zatím však neúspěšně. Jak se tedy dostal k 55 obytným automobilům Volkswagen T2 v úpravě Westfalia tedy dále zůstává záhadou, stejně jako skutečnost, proč chce všechny prodat pouze najednou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy