Konec opuštěných psů v přehřátých autech? Tesla představuje nový Dog Mode

Tesla do svých modelů přidala tzv. Dog Mode | foto: youtube.com

Každý rok se v médiích objevují desítky zpráv o případech, kdy lidé v letních měsících nechávají svého psa či jiné domácí zvíře zavřené uvnitř rozpáleného vozu. Zvířata přitom v podobných podmínkách začínají velice rychle trpět a pokud se jim včas nedostane pomoci, může celá situace skončit tragicky. Tomu však chce předejít Tesla se svým speciálním Dog Mode.

A co vlastně Dog Mode umí? Jeho základní vlastností je udržet klimatizace zapnutou i po vašem opuštění vozu. Kromě toho ale také nechává zapnutý centrální displej, na kterém se zobrazuje zpráva pro pozorné kolemjdoucí o zapnuté klimatizaci a aktuální teplotě v kabině. 

Tesla tak chce předejít nejen utrpení zvířat, ale také poškození vozu při záchraně zvířat, o kterých by si někdo mohl myslet, že v kabině vozu trpí. Dog Mode je přitom jednou z mnoha aktualizací, kterou si majitelé elektromobilů mohou snadno bezdrátově stáhnout do vozu.

Samotná aktivace systému je velice snadná. Po zaparkování vozu stačí kliknout na ikonu ventilace a nastavit klimatizaci na režim DOG. Poté už jen nastavíte rozmezí teplot, jaké chcete v kabině udržovat, a můžete odejít. Pokud byste se náhodou někde zdrželi a kapacita vaší baterie klesla pod 20 %, vůz vám pošle notifikaci přes mobilní aplikaci.

Pokud se ale o Teslu zajímáte již delší dobu, pak pravděpodobně víte, že o Dog Mode se mluví již delší dobu. Již v říjnu minulého roku se totiž jistě Josh Actchley prostřednictvím Twitteru zeptal Elona Muska, zda by Tesla mohla přidat do Modelu 3 Dog Mode, během kterého by zůstala hrát hudba, byla zapnutá klimatizace a obrazovka by zobrazovala nápis „Mám se fajn, můj majitel bude hned zpět." Odpověď Elona Muska přišla další den a zněla jednoduše „Ano."

Dog Mode však není jedinou aktualizací. Kromě toho Tesla dostala i nový Sentry Mode, který by měl hlídat zaparkovaný vůz a upozornit vás na potencionální nebezpečí. Třetí aktualizací je pak vylepšením systému palubní kamery, díky kterému se kromě záznamu z přední kamery budou ukládat záběry i z kamer bočních.

zdroj: youtube.com

Ať už si o Tesla myslí kdo chce, pravdou je, že podobná bezdrátová vylepšení jsou prostě skvělá a jejich obsah většinou výrazně zvýší použitelnost / bezpečnost / komfort vozu. A to se nám rozhodně líbí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy