Bruder EXP-4: Extrémní karavan z Austrálie s vámi udrží krok kdekoliv

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 14. února 2019, 16:07 Google+

Pokud rádi cestujete divokou přírodou a neprobádanou krajinou, pravděpodobně už jste si zvykli, že komfort útulného a dobře vybaveného karavanu je pro vás zapovězený. V Austrálii navržený a postavený karavan Bruder EXP-4 vám však nejspíš dokáže, že pohodlně můžete bydlet i na té nejextrémnější expedici. A to bez většího omezení terénních schopností vašeho vozu, i bez extrémní finanční zátěže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bruder EXP-4

Bruder EXP-4 | foto: Bruder

Sdílejte článek

Expediční karavan Bruder EXP-4 je skutečně pozoruhodným kouskem techniky, který si dal za cíl nabídnout cestovatelům prvotřídní komfort hotelu i na té nejextrémnější expedici. A vybaven je k tomu více než dobře, což prozrazuje hned první pohled na jeho podvozek.

Jedná se sice jen o jednonápravový karavan, přesto je EXP4 vybaven hned čtyřmi tlumiči, které nabídnou zdvih až 305 milimetrů! Světlou výšku karavanu je možné regulovat a přizpůsobit ji tak offroadu, za který je karavan připojen. Po zastavení na nerovném terénu se navíc podvozek dokáže sám vyrovnat

Technici neopomněli ani skutečnost, že v náročném terénu člověk občas potřebuje využít každý kousek místa kolem sebe. EXP-4 tak řidiče prakticky nijak neomezuje v manévrovatelnosti, umožňuje sevřít s vozem úhel až 90 ° a klidně bude vůz poslušně následovat i při maximálním vytočení kol a otáčení na co nejmenším poloměru. Se zastavováním pak pomohou velké odvětrávané brzdy.

Samotná kabina karavanu je vyrobena z lehkého ale velice odolného kompozitního materiálu, který dosahuje šířky až 60 mm. Díky tomu dokáže unést až desetinásobek své váhy a karoserie snadno odolá nárazům i úderům bez většího poškození. Samozřejmostí je kvalitní izolace, díky které je karavan použitelný při teplotách od + 50 °C až do teplot pod bodem mrazu.

Uvnitř hlavní části je prostorná postel, na kterou se jistě pohodlně vejdou až tři lidé. Pro větší rodiny je ale možní instalovat ještě jakousi „přistýlku," která se do kabiny montuje příčně nad dolním prostorem hlavní postele. Nad horní částí postele jsou pak instalovány úložné prostory, včetně věšáků. Uživatelský komfort zvyšuje i LED osvětlení a nabíjecí USB porty.  Kabina je vzduchotěsná a tak do ni během jízdy nebude pronikat ani prach. Za příplatek je možné ji osadit klimatizací nebo vytápěním.

V zadní části je umístěna prostorná kuchyňka, která nabízí řadu úložných prostor, dřez a 60-litrovou lednici. Pro vaření je předem připravený prostor, kam je možné umístit plynový vařič i elektrickou plotnu - zkrátka podle preferencí uživatele. Na bocích jsou umístěny úložné prostory například pro kanystry s vodou a možné je připlatit si i za přenosnou toaletu.

zdroj: youtube.com

Karavan může být na bocích vybaven markýzou, díky které je možné zakrýt celé jeho okolí. V nabídce je i zástěna, díky které můžete naplno využít sprchu, jejíž hlavice je opět ukryta na boku karavanu. Střecha může být využita například pro střešní stan, nebo převoz sportovního vybavení. Solární panely jsou totiž umístěny v její aerodynamicky tvarované přední části, takže nebudou zakryty.

V tuto chvíli si pravděpodobně musíte říkat, že se jedná o další z těch hi-tech karavanů, jejichž cena je extrémně přepálená. Podle webu Motor1 však EXP-1 startuje na částce 54 500 australských dolarů, což je cca 884 000 Kč. Není to málo, ovšem na poměry v tomto segmentu to také není zas tak zlé. Při objednávce do Evropy však nejspíš bude potřeba počítat ještě s přepravními náklady.

I tak je ale potřeba uznat, že Bruder EXP-4 přišel s velice zajímavým produktem, který jistě zaujme každého dobrodruha. Vždyť kdo by si nechtěl na cestách dopřát komfort prémiového hotelu, jak společnost slibuje ve svém klipu?

Vytisknout

Diskuze: Bruder EXP-4: Extrémní karavan z Austrálie s vámi udrží krok kdekoliv

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Aktualizovaná Škoda Fabia R5

Škoda v Ženevě představí modernizovanou Fabii R5, nabídne vyšší výkon i…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud