Volkswagen poodhalil nový T-Roc R, výkonné SUV už prohání i po Nürburgringu

Volkswagen T-Roc během testování na Nürburgringu | foto: youtube.com

Zdá se, že dříve oblíbený segment ostrých hatchbacků by brzy mohla nahradit nová kategorie: ostré crossovery. Právě na dalším takovém totiž nyní pracují technici z Volkswagenu, kteří již na světoznámém okruhu Nürburgring testují připravovanou novinku T-Roc R. A podle všeho se máme na co těšit.

Crossovery v sobě, jak již název napovídá, kombinují dva poměrně odlišné světy. V případě T-Rocu se vlastně díváme na křížence hatchbacku a klasického SUV, dejme tomu třeba Golfu a Tiguanu. Ve výsledku tak získáme prostornější ale stále kompaktní vůz, se kterým se dobře žije ve městě, ale neztratí se ani v občasných výletech mimo asfalt. Lidé však stále chtějí víc, například dynamické svezení, což vede k pomalému rozvoji segmentu ostrých crossoverů. A právě zde by mohl T-Roc dominovat.

O technických parametrech vozu sice zatím nic nevíme, ovšem při pohledu na koncernovou nabídku se dá předpokládat přítomnost 2.0 litrového přeplňovaného benzínového čtyřválce, jaký se objevil třeba pod kapotou Golfu R. Větší tajemno však panuje kolem něčeho jiného. A tím je převodovka.

Jak totiž uvádí web The Drive, který na video s ostrým T-rocem upozornil, již dříve automobilka naznačila, že by mohla manuální převodovku u podobných modelů odepsat. A navíc u crossoverů je tento krok poměrně pochopitelný. S největší pravděpodobností se tak dočkáme zřejmě dvouspojkového DSG automatu.

K dalším neopomenutelným detailům budou jistě patřit výkonnější brzdy, lepší podvozek a v neposlední řadě i pár designových změn, díky kterým se R-ko na první pohled odliší od ostatních provedení tohoto modelu.

Již v současnosti je přitom T-Roc poměrně schopným zástupcem v segmentu, kde se každou chvíli objevují noví hráči. Postavit se může například relativně běžným vozům jako Mazda CX-3 nebo Kia Soul, současně ale nakukuje i do segmentu prémiovek jako je Mini Countryman nebo Volvo XC40.

zdroj: youtube.com

Brzy se však dočkáme ještě jedné zajímavosti. T-Roc se totiž časem představí i jako kabriolet, což je v segmentu SUV a crossoverů stále poměrně neobvyklé. Zda se ale ostrý T-Roc R objeví ještě předtím nebo až potom zatím netušíme. Testy na Nürburgringu však naznačují, že tenhle ostrý crossover by nemusel být tak vzdálený. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy