Jak rychle očistit auto od sněhu? Americkým profíkům to zabere vteřiny

Společnost State Line Auto Auction používá k odklízení sněhu bagr Volvo se dvěma výkonnými turbínami | foto: instagram

Zimní měsíce přináší řidičům řadu strastí, jako je například pravidelné odklízení sněhu a ledu z karoserie našich aut. Všichni nejspíš dobře víme, že očistit auto pořádně zabere nějako chvíli, ovšem na světě jsou i lidé, jejichž úkolem je očistit každý den několik stovek aut. A aby to stihli, pomáhají si zajímavými nástroji.

Například zaměstnanci společnosti State Line Auto Auction, která sídlí v New Yorku, musí být schopni se pravidelně vypořádat se sněhovými bouřemi, které promění stovky automobilů na jejich parkovišti v hroudy sněhu. S konvenčním přístupem by jejich čištěním strávili hodiny, ovšem to si nemohou dovolit. A tak přišli s mnohem rychlejším, efektivnějším a hlavně zábavnějším řešením, jak se sněhu zbavit.

Každý týden se v aukčním areálu otočí zhruba tisíc automobilů, které je potřeba udržovat v čistém stavu. Aby si tedy zaměstnanci ušetřili práci, přimontovali na ramenu bagru Volvo dvojici vysoce výkonných průmyslových turbín Buffalo, které sníh i led z karoserie i skla jednoduše sfouknou.

Někomu může přijít takové řešení jako přehnané, ovšem je potřeba si uvědomit, že na parkovišti areálu může být zaparkováno přes 7 000 automobilů, jak informoval web Auto Blog, který na toto téma upozornil.

Nabízí se také otázka, zda při takto extrémním způsobu čištění aut nemůže dojít k jejich poškození. Paul Barber, který video se speciálním bagrem umístil na Instagram, však pro Auto Blog uvedl, že za poslední čtyři roky došlo pouze k jedinému poškození, kterým bylo "odfouknuté" zpětné zrcátko. Společnost má navíc vozy ve své péči a tak by pro ni bylo nevýhodné užívat postupy, které by vedly k jejich poškození. 

Tato metoda se navíc natolik osvědčila, že už State Line připravuje druhý stroj do služby. Možná si toho Volvo všimne a časem představí stroj, který nabídne podobné možnosti již v základu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy