Mazda chystá návrat na místo činu, MX-5 dostane v Chicagu speciální edici k 30. narozeninám

První ukázka nové výroční edice modelu Mx-5 | foto: Mazda Europe

Před 30 lety se na autosalonu v Chicagu uskutečnila premiéra malého sportovního roadsteru Mazda Mx-5, který se stal okamžitě hitem. Od té doby představila automobilka již čtyři generace, které se stále drží toho samého receptu a svým jízdním projevem dokáží vykouzlit úsměv na tváři každého řidiče. K 30. narozeninám proto automobilka nadělí populárnímu modelu výroční edici „30th Anniversary."

Mazda má s produkcí speciálních edicí bohaté zkušenosti a model Mx-5 je toho zářným příkladem. V minulosti už jsme se dočkali několika výročních edic i provedení se speciálními barvami, body-kity či různými výbavami. Co ale nabídne model k výročí 30. narozenin?

Automobilka je sice skoupá na slovo, vydala však alespoň rozmazanou fotografii, na které se dá něco málo zpozorovat. Výroční model by měl vycházet z modelu RF, tedy varianta Targa, a již na první pohled by měl být snadno identifikovatelný díky zářivě oranžové či červené barvě.

V podbězích zřejmě uvidíme stylová paprsková kola, za kterými svítí výrazné brzdiče v barvě karoserie. Očekávat se dají změny v interiéru a chybět nesmí ani stylová plaketka označující model Anniversary a sériové číslo z počtu celkem vyrobených modelů.

Navíc by se na autosalonu mohli objevit i zástupci minulých generací, zvláště té první. Automobilka je totiž na svůj model patřičně hrdá a nedávno dokonce spustila renovační program, v rámci kterého renovuje vozy z první generace a osazuje je nově vyrobenými díly i dobovými doplňky. Služba je však bohužel dostupná pouze na domácím trhu.

Dveře Chicago Auto Show 2019 se novinářům otevřou již 7. února, pro veřejnost pak bude autosalon přístupný o dva dny později. Kromě výročního modelu Mazdy Mx-5 pak očekáváme také vystavení novou Mazdu 3, poslední variantu Mazdy 6 a zástupce populárních crossoverů a SUV CX-3, CX-5 a CX-9.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy