Čtveřice teenagerů se vloupala do autosalonu, za sebou nechali škody za 17.9 milionu

Čtveřice mladíků způsobila během svého řádění na parkovišti dealerství škody ve výši cca 17.9 milionu korun (Facebook/ @Precinct4) | foto: facebook

Čtveřice výrostků ve věku 14 a 16 let se před pár dny vloupala do jednoho z dealerství známého prodejce automobilů CarMax, kde se jim podařilo odcizit klíče od několika zaparkovaných vozů. Jejich původní úmysl auta ukrást se jim ale kvůli dobře zabezpečenému parkovišti zřejmě nepovedl, a tak si alespoň uspořádali soukromé demoliční derby. Během něj poškodili minimálně 20 vozů, přičemž škoda je předběžně vyčíslena na téměř 18 milionů korun.

Podle magazínu Houston Chronicle se během nedělní noci vloupala čtveřice mladíků do jednoho z dealerství známého amerického prodejce automobilů CarMax. Uvnitř se jim podařilo získat klíče od zaparkovaných vozidel a během chvíle si z parkoviště udělali malou závodní, nebo spíše demoliční, arénu.

Během své zběsilé jízdy se jim podařilo poškodit minimálně 20 automobilů, mezi kterými byly i skvosty jako Dodge Challenger Scat Pack, Chevrolet Corvette Z06, Ford Mustang GT, Porsche 911 nebo Jaguar XT. Odhad škod se zatím pohybuje okolo 800 000 dolarů, ovšem není vyloučeno, že ještě poroste. Některé vozy už totiž byly ve stádiu prodeje.

Mark Herman, jeden ze zasahujících policistů z oddělení Harris County, zveřejnil na Facebooku několik fotografií poškozených vozidel. A jak je vidět, zloději si skutečně nebrali servítky. Během rozhovoru pro televizní stanici KPRC Houston pak Herman uvedl, že za svých 33 let neviděl nic podobného.

Původním úmyslem čtveřice nezletilých, kterým bylo 14 a 16 let, bylo zřejmě vozy ukrást. Parkoviště dealerství však bylo velice dobře zabezpečeno a nastalý rozruch alarmoval sousedy i hlídací službu. Ta tak rychle zavolala policisty, kteří dorazili během pár minut.

Delikventi se dali před příjezdem policie na útěk po svých, dva z nich se však podařilo zadržet kousek od parkoviště. Během výslechu pak rychle prozradily i zbylou dvojici, pro kterou si policisté přijeli domů. Všichni čtyři jsou nyní zadrženi v Detenčním centru v Houstonu a čelí obvinění z několika trestných činů.

zdroj: youtube.com

Podle webu Motor1 už ale policisté mají se dvěma zadrženými své zkušenosti a vedou o nich záznamy. To je v takto nízkém věku šokující a nezbývá než doufat, že ještě není zcela pozdě na jejich nápravu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy