Škoda Karoq RS možná dorazí už letos, výkonem by měl zastínit i Kodiaq RS

Úprava Škoda Karoq RS od X-Tomi Design | foto: X-Tomi design

Rok 2019 bude pro mladoboleslavskou automobilku plný významných událostí. Kromě zahájení prodeje nového modelu Scala nás čeká i představení omlazeného Superbu s hybridním pohonem a čistě elektrická varianta městského modelu Citigo. Podle některých spekulací však Škoda ukrývá v rukávu ještě jedno eso - své nové nejvýkonnější SUV.

Škoda Auto má v současné nabídce pouze dva modely s označením RS. Prvním je již tradičně Škoda Octavia, zatímco druhým se v minulém roce stalo prostorné sedmimístné SUV Kodiaq s naftovým motorem. Podle spekulací německého motoristického magazínu Auto Bild nás však v současném roce čeká představení třetího modelu: Škody Karoq RS.

Ostrý Karoq by měl již ve standardní výbavě nabízet pohon všech kol, adaptivní podvozek a hlavně benzínový přeplňovaný motor 2.0 TSI, který už známe z jiných ostrých modelů koncernu Volkswagen. Ten by mohl být naladěn až na výkon okolo 300 koní, což je ve srovnání s Kodiaqem RS poměrně výrazný skok.

Pod kapotou Kodiaqu RS s motorem BiTDI se sice ukrývá "jen" 240 koní, přesto by měl stále nabídnout vyšší točivý moment s hodnotou rovných 500 Nm. U očekávaného Karoqu RS se počítá spíše s hodnotami pod 380 Nm, které nabízí například ostrý Seat Cupra Ateca.

Představení Karoqu RS je očekáváno zhruba na září tohoto roku, kdy se koná autosalon ve Frankfurtu. Podstatně významnější autosalon v Ženevě, který se bude konat již v březnu, zasvětí Škoda s největší pravděpodobností omlazenému Superbu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy