Ruský mechanik opět čaroval. Podívejte se, jak z vraku BMW X5 vykouzlil zánovní vůz

Talentovaný mechanik dokázal zrenovovat prakticky odepsané BMW během týdne | foto: youtube.com

Koupě ojetého vozu je vždy rizikem a talentovaný ruský mechanik Arthur Tussik nám s každým svým videem připomíná proč. Díky svým nezpochybnitelným schopnostem totiž dokáže přeměnit aspiranta na sešrotování v zánovní vůz, na kterém by poznal výrazné renovační zásahy jen zkušený odborník.

Na YouTube kanálu talentovaného ruského automechanika Arthura Tussika už jsme viděli celou řadu oprav, přičemž tato podle jeho slov patří k těm snazším. Pod ruce se mu totiž dostala třetí generace mnichovského BMW X5, které dostalo poměrně silnou ránu na předek.

zdroj: youtube.com

Majitel vozidla už se postaral o opravy podvozku a tak na Arthura zbyla jen tradiční karosařina. Ta však v tomto případě zahrnovala výměnu poškozených panelů karoserie, výměně poškozeného A-sloupku, slícování dílů a samozřejmě přípravu pro lak. Zkrátka nic těžkého, jak poznamenává sám Tussik.

Největší výzvou byla oprava poškozeného A-sloupku, po které následovala oprava / výměna poškozených panelů karoserie. Například kapota BMW X5 je však vyrobena z hliníku a její oprava tak není zrovna lehká, jak poznamenal web Motor1, který na video upozornil. Přesto si s tím mechanik po nahřívání a přesné práci s kladivem až překvapivě úspěšně poradil. Dokonce i slícování dílů a spár vypadá až neuvěřitelně dobře.

Následovala příprava na lakování a poté vůz putoval na chvíli do specializované lakovny. Posledními kroky pak bylo dosazení světel, masky, detailů nárazníku, dekorativních lemů blatníků a samozřejmě emblému automobilky.

Podle Tussika vyšla oprava vozu na sedm dnů, přičemž tři dny strávil vůz na dílně a další čtyři dny v lakovně. Rozhodně se nejednalo o nejlehčí opravu, pokud se ale podíváte do historie Tussikových oprav, snadno zjistíte, že tato práce patřila k těm nejsnazším.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy