Toyota neuhlídala novou Supru, seznamte se s nástupcem legendy

První uniklá fotografie nové Toyoty Supra | foto: www.supramkv.com

Do odhalení nové generace Toyota Supra zbývá ještě několik měsíců, automobilce se však nepodařilo uhlídat údajně jeden z již produkčních kousků, jehož fotografie nyní koluje po internetu. A již na první pohled je jasné, že se máme skutečně na co těšit. Nová Supra bude zřejmě oprávněným nástupcem dnes již legendární modelové řady.

Nové generace Toyoty Supra byla vyvíjena ve spolupráci s BMW, ovšem jak již několikrát padlo, po ukončení vývoje platformy a pohonných jednotek se obě automobilky rozdělily a každá vedla vývoj vlastní cestou. Místo dvojčat s drobnými rozdíly se tak na trh dostanou dva unikátní modely.

U Toyoty je vidět, že se automobilka silně inspirovala svým konceptem FT-1, který představila již před necelými pěti lety. Vůz je stejně agresivní, svalnatý a už na první pohled dává jasně najevo své sebevědomí. Bohužel však máme k dispozici pouze jedinou fotku, která byla pořízena v přepravním náklaďáku a poprvé zveřejněna na webu SupraMKV. I tak toho na sebe ale Supra prozrazuje dost.

Podobně jako koncept FT-1 si i Supra ponechala poměrně výrazný "nos," který po stranách lemují výrazné LED proužky denního svícení a masivní světlomety. V kapotě však nezůstal průhledný panel, který by nechal nahlédnout na motor. V předním nárazníku však zůstaly velké nasávací otvory, které zajisté poskytnou dostatek vzduchu pro motor i brzdy. Nabízí se však otázka, kam Toyota umístí registrační značku?

Při pohledu na kabinu vidíme další výrazný prvek, který Supra převzala od konceptu FT-1. Tím je dvojice bublin nad sedačkou řidiče a spolujezdce. A-sloupky byly černě zabarveny, podobně jako kryty zrcátek. Z přední části je tedy podoba mezi konceptem a silničním modelem poměrně výrazná. Nyní si ale budeme muset počkat, jak moc se nechali designéři unést u zadní části, ve které koncept kromě výrazného křídla nabízel i výrazný difuzor a dvojici koncovek výfuku integrovaných do nárazníku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy