Šílený Rus zaparkoval hořící Žigulík do zamrzlého jezera, nominaci na Darwinovu cenu má jistou

Bláznivý Rus se rozhodl skočit s hořícím autem do zamrzlého jezera. Jako zázrakem se mu nic nestalo | foto: youtube.com

Najít na internetu bláznivé video z Ruska není žádný problém, v tomto případě už ale máme pocit, že se musel hlavní aktér skutečně zbláznit. Jak totiž vysvětlit tenhle šílený kousek bez jakéhokoliv zajištění, během kterého se zřejmě opilý Rus rozhodl skočit s hořícím vozem do zamrzlého jezera?

Video, které na YouTube zveřejnil kanál ViralHog, sice postrádá jakékoliv bližší detaily, dlouhé vysvětlování však nebude zapotřebí. Během klipu, který netrvá ani minutu, je totiž vidět naprosto adrenalinová šílenost, jejíž hlavní protagonista by si zasloužil nominaci na tzv. Darwinovu cenu. Ptáte se proč?

Video začíná zapálením kufru starší Lady, což samo o sobě není nic moc zajímavé ani kdovíjak šíleného. Do vozu však nastupuje řidič a přichází střih na scénu, ve které už Lada uhání po polní cestě. Po chvíli však cesta končí a Lada se vydává na let, který může měřit možná i přes deset metrů

Pod rampou pak ale nečekejte žádnou komfortní přistávací plochu. Lada si proráží díru do zamrzlého jezera, kdy už předtím nejspíš pár aut skončilo. Připomínáme, že po celou dobu je uvnitř řidič, který nemá ani nasazenou helmu. O jakékoliv další bezpečnostní výbavě silně pochybujeme.

Krátce po přistání se řidič dostává z vozu, po chvíli však opět mizí pod hladinou. Na pomoc se mu proto vypravuje alespoň jeden z přihlížejících, který mu pomáhá dostat se na ledovou plochu. Řidič je evidentně otřesen, přesto v pořádku. A to je takový malý zázrak.

Podle popisu videa totiž vůz vyskočil při rychlosti okolo 60 až 70 km/h, přičemž jeho náraz na vodu musel být skutečně tvrdý. Je s podivem, že nijak neuvázaný řidič se neuhodil a neztratil vědomí. Během letu se navíc vůz mohl převrátit a dopadnout na střechu.

zdroj: youtube.com

Zkrátka možností, co všechno se mohlo pokazit, je až neuvěřitelné množství. Nic podobného proto doma (ani venku) rozhodně nezkoušejte. Byl zázrak, že tenhle pokus neskončil tragédií.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy