Pokuta 455 milionů za jeden příspěvek? Stálo to za to, vzkazuje Elon Musk

Elon Musk (Wikimedia/Nasa/Public Domain) | foto: wikimedia.org

Elon Musk je bezesporu jedním z největších vizionářů dnešní doby, díky kterému vznikla řada ambiciozních projektů. Současně se však kolem něj vynořila i spousta kontroverzí, z nichž většinu odstartovaly jeho příspěvky na sociální síti Twitter. Ten nejproblematičtější ho pak vyšel na 20 milionů dolarů, podle Muska to ale stálo za to.

Pokud by jakýkoliv běžný smrtelník dostal pokutu 20 milionů dolarů, tedy cca 455 milionů korun, za příspěvek na sociální síti, pravděpodobně by se z ní na dlouhou dobu odhlásil a po návratu by si dlouho rozmýšlel, jakou zprávu se vlastně chystá poslat do světa.

Elon Musk však není tímhle typem člověka a tak i přes pokutu, která by většinu z nás zadlužila na několik generací, pokračuje dnem i nocí v posílání různorodých příspěvků na svůj milovaný Twitter. A navíc zřejmě ničeho nelituje.

To se ostatně ukázalo v pátek, kdy na svém Twitteru rozjel debatu na téma poměru „kritiky" a „lajků" pod jeho příspěvky. Krátce na to se ho pak někdo zeptal „A co ten (příspěvek) který tě stál 20M, jaký byl poměr „lajků" u něj?" Načež Musk jednoduše odpověděl „Stál za to."

Začátkem tohoto měsíce přitom soudce schválil dohodu, v rámci které se Komise pro kontrolu cenných papírů (SEC) dohodla s Muskem na trestu za jeho „falešný a zavádějící" příspěvek na Twitteru, podle kterého zvažoval prodej Tesly do soukromého vlastnictví.

V rámci trestu musí Elon Musk a Tesla zaplatit 20 milionů dolarů, přičemž Musk bude donucen odstoupit z čela společnosti na další tři roky. Tesla navíc bude muset utlumit Muskovu komunikaci s investory.

Poté, co soudce souhlasil s touto dohodou, měl Elon Musk přidat na Twitter příspěvek, podle kterého má v plánu se na pár dnů odhlásit. Podle všeho mu to ale moc dlouho nevydrželo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy