Muž raboval a těžce se přepočítal. Policista byl tentokrát nekompromisní...

Ford Explorer Police Interceptor | foto: wheelsage.org

Hurikán Michael, který se před několika dny prohnal jihovýchodem USA, za sebou nechal několik desítek mrtvých a obrovské materiální škody. Situaci navíc komplikují lidé, kteří se snaží využít nastalého zmatku k rabování. Jeden z nich však před pár dny tvrdě narazil - během svého řádění se totiž pokusil ukrást policejní auto přímo před zraky policisty, což se mu stalo osudným.

Během přírodních katastrof se lidé většinou semknou a snaží se vzájemně si pomoci. Bohužel se ale najdou i tací, kteří se snaží neštěstí druhých zneužít a na jejich úkor se obohatit. Jeden z rabujících mužů, který se pohyboval v Panama City na Floridě, však doplatil na svou drzost. Jak potvrdila Florida Highway Patrol pro televizní stanici ABC Wear-TV, příslušník Florida State Fire Masrhals zastřelil muže, který se pokoušel ukrást jeho služební SUV.

Televizní stanice ve své reportáži, které primárně mapovala následky po hurikánu Michael, našla i svědka celého incidentu. Tím byl obyvatel Panama City LAndon Swett, který byl očitým svědkem toho, jak se rabující muž pokusil ukrást policejní vůz, se kterým zřejmě neměl příliš dobré úmysly.

„Něco na mě pokřikoval, řekl 'hele, rabuju' a pak otevřel dveře policejního SUV s rozsvícenými světly, nastoupil a zavřel dveře," vypověděl Swett reportérům. Ve chvíli, kdy se muž snažil ukrást policejní vůz, byl na druhé straně ulice a zrovna šel s rodinou do domu.

„Když jsem vstupoval do dveří, ohlédl jsem se a uviděl jsem policistu na straně spolujezdce." Dveře vozu měl být tou dobou zavřené, ovšem jak Swett v reportáži ukazuje, policista už zřejmě držel v ruce zbraň. „Poté jsem udělal pár kroků uvnitř a uslyšel jsem výstřel."

Proč policista střílel zatím není úplně jisté, ovšem podle webu The Drive je celkem pravděpodobné, že ve voze mohly být umístěny služební zbraně jako brokovnice či poloautomatické pušky, kterými bývají služební vozy americké policie osazeny poměrně často a které by se rozhodně neměly dostat do rukou nepovolaných.

Ford Police Interceptor Utility Hybrid | foto: motor1.com

Kvůli problémům s dodávkami pitné vody a elektrické energie se navíc případy rabování v okolí stále množí. Některá města už musela vydat zákaz vycházení po setmění a někteří obyvatelé před své domy umisťují cedule „U loot, We shoot," tedy „Vy rabujete, my střílíme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy