Nejbezpečnější auto světa? Crash testy Tesly Model 3 přinesly nejlepší výsledky ve všech kategoriích

Tesla Model 3 během crash testů NHTSA | foto: youtube.com

Tesla Model 3 měla v minulosti celou řadu problémů, ovšem nyní se zdá, že se karta obrací. Po rekordních prodejích totiž přišla další dobrá zpráva: Tesla Model 3 se oficiálně stala tím nejbezpečnějším, jaké kdy americký úřad NHTSA testoval. Úsměvné navíc je, že na druhém místě je Tesla Model S a třetí pozici obsadila Tesla Model X.

Tesla Model 3 absolvovala Crash-testy organizované NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration / Úřad pro silniční bezpečnost) již před několika týdny, ovšem na vyhodnocení dat jsme si museli nějakou tu chvíli počkat.

Elon Musk už měl ovšem krátce po testech jasno a na svůj Twitter zveřejnil příspěvek „NHTSA zveřejní výsledky bezpečnostních testů již brzy. Model 3 má velkou šanci stát se nejbezpečnějším autem, jaké kdy testovali." A ačkoliv už Musk dokázal na svém Twitteru napáchat řadu škod, s tímto odhadem se naprosto trefil.

Ve svém vyjádření Tesla uvádí: „Díky využití základů platforem Modelu S a Modelu X, které byly dříve agenturou NHTSA značeny za modely s nejnižším rizikem vzniku úrazu ze všech testovaných automobilů, jsme z Tesly Model 3 udělali to nejbezpečnější auto, jaké kdy kdo postavil. Model 3 navíc nedosáhl jen perfektního pětihvězdičkového hodnocení ve všech kategoriích a podkategoriích, ale také byl označen za automobil s nejnižším rizikem vzniku úrazu, jaký kdy agentura testovala."

To ale není jediný úspěch automobilky. Jak Tesla dále uvádí ve svém prohlášení, Model S a Model X, které NHTSA hodnotila dříve, si navíc udržely své záznamy pro druhý a třetí vůz s nejnižším rizikem vzniku úrazu, což dělá z elektromobilů Tesly nejlépe hodnocené vozy, jaké kdy NHTSA hodnotila.

Tesla Model 3, varianta s větší baterií a pohonem pouze zadních kol, dosáhla v každé hodnocené kategorii nejlepší dosažitelné skóre. Kromě toho se Tesla může pochlubit všemi bezpečnostními technologiemi doporučovanými NHTSA již v základu. Zákazníci tak nemusí pro maximální bezpečí utrácet další peníze v příplatkové výbavě. Všechny Modely 3 by měly být stejně bezpečné.

zdroj: youtube.com

Bezpečnost však byla pro Teslu vždy důležitým argumentem. Ostatně to se poprvé ukázalo již v roce 2013, kdy Tesla Model 3 obdržela až neuvěřitelně vysoké hodnocení od NHTSA. Model 3 pak šel v jejích šlépějích a nastavil laťku ještě o něco výše.

Jak uvádí web InsideEVs, který o hodnocení informoval, majitelé Modelu 3 by teď měli být u vytržení. Podle NHTSA totiž sedí zřejmě v tom vůbec nejbezpečnějším automobilu, jaký jde nyní sehnat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy