Chcete vidět nejnovější Škodu Vision RS na vlastní oči? Do Paříže kvůli ní nemusíte

Od úterý 2. října do neděle 14. října je v prostorách mladoboleslavského Škoda Muzea exkluzivně vystaven hliněný model konceptu Vision RS v reálné velikosti | foto: Škoda Auto

Škoda Muzeum v Mladé Boleslavi od úterý 2. října do neděle 14. října exkluzivně vystavuje hliněný model konceptu Škoda Vision RS, prezentovaného právě v těchto dnech na autosalonu v Paříži.

„Návštěvníkům Škoda Muzea připravujeme program, který vedle tradic naší značky nabízí i pohled do budoucnosti,“ říká Andrea Frydlová, vedoucí Škoda Muzea v Mladé Boleslavi, a dodává: „Nově dostávají unikátní příležitost prohlédnout si hliněný model Vision RS, předobraz stejnojmenného konceptu aktuálně prezentovaného na autosalonu v Paříži.“

Na základě hliněného modelu v reálné velikosti a exkluzivní bílé barvě Xirallic, vystaveného od 2. října do 16. října ve Škoda Muzeu, vznikl koncept Škoda Vision RS. Jde o výsledek práce mezinárodního týmu Škoda Design pod vedením šéfdesignéra Olivera Stefaniho.

Atraktivní vůz je plug-in hybridem, efektivně kombinuje přeplňovaný benzinový čtyřválec 1,5 TSI s elektromotorem o výkonu 75 kW. Systémový výkon 180 kW umožňuje konceptu Vision RS dosáhnout rychlosti až 210 km/h. Studie Škoda Vision RS spojuje karbonová vlákna, veganskou alcantaru použitou k čalounění sedadel, nebo ručně broušený křišťál.

Návštěvníci Škoda Muzea si budou moci hliněný model zblízka prohlédnout do 16. října každý den od 9:00 do 17:00, koncept Vision RS představí také doprovodná projekce čtyř krátkých filmů. 

V uplynulém roce 2017 si Škoda Muzeum v Mladé Boleslavi připsalo absolutní návštěvnický rekord v historii, když přivítalo 254 143 českých i zahraničních hostů. Prezentace historie značky Škoda v moderní expozici a nově zrekonstruovaném depozitáři je doplněna tematickými výstavami i kulturními akcemi včetně koncertů populárních hudebních skupin.

zdroj: youtube.com

Návštěvu Škoda Muzea lze navíc zkombinovat i s prohlídkou partnerského Leteckého muzea Metoděje Vlacha na letišti v Mladé Boleslavi, svět techniky a velkých konstruktérských počinů pak mohou návštěvníci poznat v areálu Rodného domu Ferdinanda Porscheho v Liberci-Vratislavicích. Pro všechna uvedená muzea lze získat zvýhodněné kombinované vstupné.

Více informací najdete na webových stránkách Škoda Muzeum

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy