Nová hračka amerických policistů? Ikonickou čtvrť Miami bude hlídat sportovní tříkolka

Policejní oddělení Miami South Beach dostalo velice neobvyklý služební stroj: Polaris Slingshot | foto: instagram

Policisté v zámoří se nikdy nebáli nasadit progresivní techniku, ať už byla řeč o sportovních vozech v roli dálničních stíhačů, obrněných transportérech pro zásahové jednotky nebo o hybridech pro ekologické hlídkování. Před pár dny se však policisté v Miami pochlubili strojem, který ve vozovém parku pravděpodobně nemá obdoby. Slavnou čtvrť Miami South Beach totiž bude hlídat upravená sportovní tříkolka Polaris Slignshot.

Ačkoliv nejsou na našich silnicích tříkolky příliš často vidět, bezpochyby se jedná o jeden ze zajímavých produktů automobilového průmyslu a to s pozoruhodnou minulostí. Ostatně vždyť i první moderní automobil, Benzův Patent-Motorwagen, měl také jen tři kola. Od té doby ale vývoj dramaticky pokročil.

Zatímco dříve představovali tříkolky jakousi lacinější a skromnější alternativu k automobilů, dnes plní roli spíše vozítek určených k zábavě. To ostatně potvrzují i modely jako Morgan 3 Wheeler nebo právě Polaris Slingshot, jejichž úkolem je dopřát řidiči příjemné chvilky za volantem.

V Miami se však rozhodli, že tento nevšední stroj zařadí i do své policejní flotily. Polaris tak dostal pevnou střechu, policejní majáky, sirénu, odpovídající potisk a zaparkoval v policejních garážích. Neobvyklý dopravní prostředek ovšem nebude sloužit k nahánění zločinců, ale k vyváření vztahů mezi veřejností a policií a propagaci práce policie.

„Tohle bude skvěle bořit ledy. Děti si jistě budou chtít celý vůz prolézt, posadit se do něj a promluvit s policisty," uvedl šéf policejního oddělení Miami během slavnostního odhalení stroje.

Třiíkolka samozřejmě nebyla pořízena z peněz policie, ale byla získána jako dar od společnosti Polaris. Whelen Engineering pak dodalo policejní světa a sirény. Zajímavostí jsou také obutá kola značky Avorza. Výsledek je pak skutečně působivý a vůbec bychom se nedivili, kdyby se Slingshot objevoval v ulicích často - tahle věc totiž bude přitahovat pohledy. Díky slušnému poměru výkonu a váhy by navíc mohl Slingshot slušně zatápět i prchajícím zločincům.

zdroj: facebook

Polaris Slingshot už sice není žádná novinka, na vývoji stroje se přesto pokračuje. Nedávno představil Polaris vrcholnou verzi s označením Grand Touring, která pod kapotou ukrývá 2.4 litrový čtyřválec o výkonu 173 koní a 225 Nm.

Uvnitř pak Slingshot nabízí 7-palcový infotainment s navigací, nové čelní sklo nebo barevné modifikace. Pro lepší ochranu proti rozmarům počasí je možné instalovat i hardtop. Pouze částečné čelní sklo a chybějící dveře však řidiče od rozmarů počasí neuchrání. Pevně ale věříme, že zrovna tohle bude v Miami poslední starost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy