Pininfarinův americký sen? Nový hypersport PF0 slibuje z 0 na 100 km/h pod 2 sekundy

Pininfarina PF0 | foto: Pininfarina

Společnost Pininfarina je již více jak půl století považována za jednu z ikon italského automobilového designu. Slavné studio se však dosud věnovalo jen navrhování designu pro jiné automobilky, již brzy ale představí svůj vlastní stroj. A podle prvních uveřejněných informací se máme skutečně na co těšit

Kolem nového hypersportu z produkce Automobili Pininfarina zatím panuje řada otázek a odpovědí se zřejmě jen tak nedočkáme. Blížící se premiéra vozu, která se uskuteční na akci Monterey Car Week, bude totiž soukromou akcí, na kterou automobilka pozvala pouze lidi, kteří o nový vůz projevili „výrazný zájem."

I tak se ale dá předpokládat, že dříve nebo později se k nám informace ohledně vystavovaného modelu, jeho designu a pohonné soustavě dostanou. Zatím však ale jen víme, že design vozu se inspiroval několika ikonickými modely z produkce Pininfariny. Podle všeho by mezi nimi neměla chybět Cistalia 202 z roku 1947, 512S Modulo z roku 1970 nebo Sintesi Concept z roku 2008.

Luca Borgogno, designový ředitel, dodává: „Definujeme vůz, který nebude pře-designován. Chceme něco, co bude vypadat naprosto čistě a až neuvěřitelně jednoduše. Kdykoliv se totiž podíváte na klasické vozy Pininfarina, právě tyto kvality vyniknou."

Kromě informací o designu exteriéru se k nám pomalu dostávají informace i o podobě interiéru. Společnost před časem uvolnila několik náčrtů, které ukazují kompaktní volant a skutečně malý digitální přístrojový štít. Ten je ale po obou stranách obklopen dvěma displeji, které by měly ukazovat vše potřebné. Řidiči navíc dostanou head-up displej, který má nahradit tradiční ukazatele.

A zatímco finální podoba zůstává záhadou, v oblasti techniky a výkonu začíná být jasno. Pininfarina naznačil, že tento elektrický hypersport bude schopen akcelerovat z 0 na 100 km/h pod 2 sekundy a jeho maximální rychlost dosáhne 300 km/h. Navíc už teď víme, že díky použití lehkých karbonových panelů karoserie by měl být vůz schopen ujet na jedno nabití okolo 500 km.

Pininfarina a jeho americký sen | zdroj: youtube.com

Model PF0 by měl být ručně vyráběn přímo v Itálii a kompletace prvního kusu se odhaduje na rok 2020. Pokud vše půjde jak má, společnost počítá s celkovým počtem 150 vyrobených kusů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy