Měl za úkol zdemolovat starý dům, v jeho garáži však našel kus historie

V nemovitosti určené k demolici a na přilehlých pozemcích se podařilo najít několik historických skvostů | foto: motor1.com

Když David Mount, stavební dodavatel, přijal zakázku na demolici staré budovy v Severní Karolíně, rozhodně netušil, co za objev na něj čeká. V podzemní garáži se totiž ukrývala zřejmě zapomenutá sbírka aut, která pamatuje ještě předválečnou éru zámořského motorismu. Zkrátka historie na čtyřech kolech

Na začátku velkolepého objevu byla vcelku obyčejná zakázka, kterých stavební dodavatel Davic Mount přijal již desítky: zdemolovat starou nemovitost a vyklidit pozemek. Jak ovšem uvádí web Hagerty, z rutinní zakázky se vyklubal velkolepý objev.

Ten navíc neučinil sám David, ale jeho dcera. Ta si totiž jako první všimla starého auta, které bylo zaparkováno v podzemní garáži. Nejprve však nai nevěděla, že jde o auto. Z vozu totiž vykukovala pouze přední maska a světlomety. Až po odklizení sutiny se ukázalo, že se jedná o Plymouth Roadster z roku 1933.

Po tomto objevu se otec s dcerou jali propátrat celou nemovitost a brzy na ně čekala další překvapení. Celkem se dopočítali deseti starých automobilů a náklaďáků, mezi nimiž stojí za zmínku třeba neznámý roadster postavený na šasi Fordu z 30. let s motorem Flathead V8, nebo  Chevrolet Master Deluxe sedan z roku 1939.

Majitel nemovitosti neprojevil o nalezené vozy žádný zájem a tak je Mount s dcerou mohli prohlásit za svůj nález. Již nyní je ale jasné, že některé z nich jsou až v příliš zbědovaném stavu, než aby bylo možné je zachránit. Některé z nich však mají stále dobrou šanci. Mountova dcera navíc pokukuje po záchraně Plymouthu roadster.

Krátce po objevení vozidel se o ně samozřejmě začali hlásit i zájemci, ovšem vozy zatím nejsou na prodej. U některých se navíc ještě ani nepodařilo zjistit, o jakou značku nebo model se jedná.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy