Vystupujete z auta do silnice? Tohle je důvod, proč se vždy pořádně rozhlédnout

Policista měl obrovské štěstí, že z nehody vyvázl bez zranění | foto: twitter

Každý z nás už nejspíš někdy musel zastavit u krajnice a vystupovat směrem do silnice. Něco takového je pokaždé nepříjemné a současně i nebezpečné, zvláště pokud se pořádně nezadíváme do zpětného zrcátka a nezkontrolujeme si provoz za námi. A přesně na to zapomněl i tento nevadský policista, který jen o vlásek unikl vážné nehodě. Kamery z jeho kamery však mohou posloužit jako skvělé varování a současně upozornění, že chybovat můžeme všichni.

Rutinní kontrola se pro policistu z nevadské dálniční policie proměnila v dramatický zážitek. Když se totiž chystal vystoupit ze svého služebního vozu, zapomněl se podívat do zrcátka a dveře mi během sekundy doslova urazil projíždějící automobil.

Evidentně šokovaný policista si zřejmě uvědomil svou chybu, v očích zákona však nebyla chyba na jeho straně. Jak uvádí Las Vegas Sun, policista měl v době nehody zapnuté majáky, čímž se na něj vztahoval tzv. "Nevada Move Over Law." Tedy zákon, podle kterého musí řidiči zpomalit a přejet do vzdálenějšího pruhu a to kdykoliv míjejí záchranářské vozidlo se zapnutými majáky.

Řidič, který urazil dveře policistova vozu, po nehodě navíc ani nezastavil. A jak se později ukázalo, měl k tomu dobrý důvod. Na stopu nejmenovaného řidiče (údajně řidičky) nakonec policisty přivedl anonymní tip. Následně se ukázalo, že řidička v době nehody neměla za volantem co dělat, neboť neměla platné řidičské oprávnění.

Policisté ji tak obvinili z řízení bez platného povolení, spáchání škody na státním majetku, ujetí od nehody a neposkytnutí první pomoci. Policistovi se však naštěstí nic nestalo - pokud by však začal vystupovat o sekundu dříve, mohla mít nehoda mnohem vážnější následky.

„Dálnice je pro policisty kanceláří - je to prostředí, kde se pohybují každý den. A je nebezpečné," uvedlo v tiskovém prohlášení nevadské oddělení dálniční policie. „Motoristům často připomínáme, aby zpomalili a vzdálili se kdykoliv vidí zastavené vozidlo s rozsvícenými majáky."

Dálniční policista jen o vlásek unikl vážným zraněním | zdroj: youtube.com


V tomto případě se však o pochybení policisty nedá pochybovat, což si zřejmě velice rychle uvědomil i samotný strážce zákona. Na dálnici totiž existuje řada případů, kdy se řidiči jednoduše nemusí dostat do vzdálenějšího pruhu i když zákony znají a respektují je. Po tomto incidentu jsme si ale jisti, že se policista před každým vystoupením z vozu rozhlédne raději dvakrát.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy