Arnold Schwarzenegger vyvezl svůj tank na ničivou projížďku, společníka mu dělal Jay Leno

Arnold Schwarzenegger vyvezl svůj tank na ničivou projížďku, společníka mu dělal Jay Leno | foto: Make It - CNBC.com

Arnold Schwarzenegger se na filmových plátnech objevoval zejména v rolích drsňáků, kteří ničí na co přijdou. V soukromém životě se však jedná o usměvavého chlapíka, který se snaží dělat svět kolem sebe lepším. A k tomu používá i poněkud neobvyklé prostředky, jako je například americký tank M-47 Patton, se kterými se v mládí učil v tankové škole.

Tankem M-47 Patton se Arnold Schwarzenegger pochlubil již před pár lety, nyní ho však zas po dlouhé době vyvezl a pochlubil se s ním svému kamarádovi, kterým není nikdo jiný než známý moderátor, komik a hlavně vášnivý sběratel a milovník Jay Leno, který přivezl svůj tank. Tedy spíš tančík. Avšak roztomilý, jak dodal Schwarzenegger.

Jeho Patton je však tankem se vším všudy. 50 tun vážící monstrum bylo vyrobeno v roce 1951 a jeho účelem mělo být nasazení v korejském konfliktu. K tomu ovšem nedošla a tak se masa železa poháněná 810-koňovým motorem Chrysler V12 Twin Turbo dostala do Rakouska.

Později pak byl Patton s číslem 331 svěřen tankové škole, kde se na něm učil řízení mimo jiné i nadějný kulturista Arnold Schwarzenegger. O mnoho let později si pak tank pořídil a přivezl do států, kde s ním možná poněkud překvapivě páchá dobro. Projížďka v tanku řízeném slavnou hollywoodskou hvězdou totiž slouží například jako motivace pro děti, aby zůstávali déle ve škole a dobře se učily.

Tentokrát však dětí natáčení přítomné nebyly, což znamenalo jediné - dva přerostlí kluci si budou hrát s přerostlou hračkou. A když už máte po ruce tank, byla by přeci škoda s ním něco nezničit.

Už během krátké projížďky se Jay Leno do tanku téměř zamiloval, ovšem to hlavně mělo teprve přijít. Před tankem se totiž objevila stará opuštěná limuzína Lincoln TwonCar, jejíž dny byly sečteny. Schwarzenegger, kterému z okna koukala jen hlava, několika pohyby uvedl tank do pohybu a vcelku elegantně upravil staré limuzíně její karoserii.

Nadšení a protáhlé úsměvy obou hlavních aktérů jistě není potřeba více komentovat. Komu by se nelíbilo prohánět se tankem a demolovat stará auta? Tohle ani ne dvouminutové video od CNBC zkrátka zaručeně pobaví.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy