Podemletá silnice slupla SUV jako malinu, řidička se zachránila na poslední chvíli

Podemletá silnice v americkém městě Sheridan slupla Toyotu Rav4 jako malinu | foto: twitter

V posledních letech se stále častěji objevují problémy s podemletými silnicemi, které jsou schopny znenadání doslova spolknout celý automobil. A mnohdy to nekončí u jednoho. A něco takového se před pár dny stalo i v americkém městě Sheridan, stát Coloardo, kde podemletá silnice doslova schramstla Toyotu RAV4.

Záběry, které cestou do práce natočil Tye Adams, ukazují poslední vteřiny auta na silnici. Již krátce poté, co vytáhl telefon a pustil natáčení, se totiž Honda RAV4 v hodnotě cca 550 000 Kč propadla do kráteru plného vody, jehož hloubka byla odhadnuta na cca 4.5 metru. Řidička naštěstí stihla vyskočit z auta těsně před jeho pádem.

Na vině je podle všeho prudká bouřka, která zasáhla město minulou noc. Obrovské přívaly vody poškodily podzemní potrubí určené k svádění povrchových vod. Na místě, kde došlo k poškození, pak voda podemlela silnici a asfalt pomalu povoloval pod každým projíždějícím automobilem. Propad silnice byl tak jen otázkou času a vlastně bylo jen velkým štěstím, že do díry nespadlo více automobilů a nikdo se nezranil.

Jak navíc ukázaly záběry sdílené policisty na Twitteru, Toyota byla téměř celá ponořená ve vodě. Pokud by její řidička nedokázala vyskočit na poslední chvíli, policisté se obávají, že by neměli šanci jí pomoci. Pád vozu navíc mohl poškodit plynové potrubí, které je pod silnicí vedeno. Celá oprava by se tak mohla ještě pořádně protáhnout.

Zajímavostí přitom je, že na této silnici se nejedná o první takový incident. Před cca třemi roky se totiž silnice otevřela pod policejním SUV, jehož řidič měl zrovna výjezd. Následoval pád do hloubky cca 4.5 - 6 metrů, který naštěstí řidič přežil. Z auta i díry se následně dostal, ovšem poté musel být převezen do nemocnice.

Podobné incidenty se přitom v posledních letech objevují poměrně často a jejich následky bývají mnohdy výrazně ničivější. V minulosti se objevily zprávy o několika incidentech v Číně nebo USA, během kterých skončily pod zemí i vozidla jako Rolls-Royce nebo sbírka Chevroletů Corvette. 

zdroj: youtube.com

Zřejmě nejznámější incident se pak odehrál v roce 2016 v Japonsku, kde se otevřel obří kráter pod rušnou křižovatkou. Japonské úřady však tedy naprosto ohromily svět, neboť se jim povedlo odstranit následky a zprovoznit křižovatku během pouhých 7 dnů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy