Evropské silnice čeká náročný víkend, cestovatelé si postojí v obou směrech

Ilustrační foto | foto: pixabay.com

Pokud pravidelně cestujete po českých dálnicích, pak jste jistě na dopravní omezení a desítky minut strávených popojížděním v koloně dobře zvyklí. Tento víkend se však dopravní komplikace očekávají prakticky na všech silnicích. V několika lidnatých částech Německa totiž prázdniny začínají a v dalších částech Německa naopak končí. Stejně jako v několika státech severských. Besip proto před tímto víkendem důrazně varuje.

Začátek letních prázdnin v lidnatém Bavorsku a Bádensku-Württenbersku znamená již tradičně dopravní komplikace pro řadu evropských silnic. K tomu se navíc přidává i Velká cena Formule 1, která se bude o tomto víkendu konat v Maďarsku a která zřejmě již tradičně přiláká velké množství návštěvníků.

Kromě německých cestovatelů vyrážejících na prázdniny je však potřeba počítat i s německými turisty mířícími zpátky domů. Prázdniny totiž končí obyvatelům několika spolkových zemí Německa a také několika severských států.

Podle Besipu se dá očekávat zvýšený provoz a s ním i spojené riziko dopravního kolapsu od pátečního odpoledne až do nedělního večera. Za nejkritičtější úseky bývá často označována cesta na Vídeň a Budapešť.

Kromě toho dopravu zkomplikují i opravy silnic v Chorvatsku. Kvůli opravám dálnice A3 z Maďarska do Záhřebu je doprava zúžena do jednoho pruhu každým směrem, což vede k tvoření dlouhých kolon. Opravy přitom potrvají až do poloviny září. Na mostě Rječina před tunelem Trsat je navíc poškozená vozovka. Ve směru na hraniční přechod Rupa je proto potřeba počítat s rychlostí omezenou na 50 km/h.

Pokud se tedy tento víkend chystáte cestovat po Evropě, obrňte se trpělivostí

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy