Model 3 konečně míří do Evropy, co všechno Tesla zákazníkům nabídne?

Tesla Model 3 | foto: Tesla Motors

První prototyp Tesly Model 3 byl za oceánem představen téměř před dvěma lety, evropská premiéra se však uskuteční až v příštím týdnu. Právě tou dobou totiž bude zahájena světoznámá motoristická akce Goodwood Festival of Speed, kterou si automobilka vybrala k prezentaci svého "dostupného" modelu.

Ačkoliv je akce v Goodwoodu využívána většinou automobilek hlavně k prezentaci dynamických schopností jejich modelů, Tesla se rozhodla vystavit Model 3 jen jako statický exponát. Navzdory konání akce ve Velké Británii bude navíc vůz osazen volantem na levé straně, neboť automobilka neplánuje začít s výrobou modelů s volantem napravo dříve, než v příštím roce.

I přes tyto nepříjemnosti se však očekává, že pro řadu návštěvníků a současně potencionálních zájemců by právě toto setkání s vozem mohlo být posledním důvodem k složení zálohy.

Model 3 jako takový měl podle původních plánů dorazit k evropským zákazníkům ještě v tomto roce, ovšem kvůli problémům s nastartováním výroby se očekávaný termín přesunul až na první čtvrtletí příštího roku.

Na rozdíl od amerických zákazníků by se však ti evropští mohli dočkat kompletní nabídky, tedy včetně nejlevnější varianty s omezeným dojezdem, jejíž výroba byla zpočátku omezena. Díky nastartování výroby ve větších počtech by se však brzy mohlo dostat i na tento laciný model.

Zřejmě tím nejzajímavějším však budou Modely 3 se dvěma elektromotory, které by na evropském trhu také neměly chybět. První z těchto modelů má být zaměřen hlavně na dojezd a jeho akcelerace z 0 na 96 km/h se odhaduje na 4.5 sekundy.

Video z představení Tesly Model 3 | zdroj: youtube.com

Druhý z dvoumotorových Modelů 3 by však měl být zaměřen hlavně na výkon, díky čemuž se očekává akcelerace z 0 na 96 km/h za 3.5 sekundy a maximální rychlost až 250 km/h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy