Škoda Karoq v policejních barvách? První kusy jsou připraveny do služby

Policejní Škoda Karoq | foto: carscoops.com

Mladoboleslavská automobilka má vcelku bohaté zkušenosti s dodávkami vozidel pro záchranné a bezpečnostní složky. Například policejní Octavie tak můžete potkat nejen v Česku, ale také ve Slovinsku, Belgii nebo Velké Británii. A právě policejní sbory této evropské ostrovní monarchie přivítaly ve svých řadách i nové kompaktní SUV - Škodu Karoq.

Jak už bývá zvykem, Karoq musel před nástupem k policejnímu sboru projít několika drobnými úpravami, mezi kterými nechybí tradiční policejní zbarvení, nápisy „Police," střešní majáky, majáky za čelním sklem, majáky v masce a samozřejmě výkonná siréna.

Interiér pak obsahuje kromě několika specifických úprav pro policejní sbory i plně vyjímatelná zadní sedadla, díky kterým lze rychle a snadno zvětšit zavazadlový prostor. Ze standardních 521 litrů se tak dá poměrně rychle udělat vcelku ohromujících 1 810 litrů. Tento prostor pak může být využij podle operačních požadavků, jak cituje web CarScoops britské zastoupení značky Škoda.

„Dlouhé roky jsme pracovali se záchrannými složkami, abychom mohli nabídnout taková vozidla, která budou praktická a současně budou moci být upravena podle konkrétních požadavků," komentoval Henry Williams, který má v britském zastoupení Škody na starosti Fleetová vozidla.

„Tato vozidla jsou neustále využívána lidmi zachraňujícími životy, takže jedním ze základních požadavků je spolehlivost, kterou ale Škoda nabízí pokaždé. Karoq zkrátka splňuje všechny požadavky a to i díky skvělé ovladatelnosti, prostoru a praktičnosti."

Policejní Škoda Karoq navíc dostala i několik šikovných asistentů, díky čemuž nabídne posádce komfortní a současně bezpečné cestování. V nabídce tak nechybí Front Assist se sledováním chodců a nouzovým brzděním, hlídání mrtvého úhlu nebo například adaptivní tempomat.

Pod kapotou policejních Karoqů budou k dispozici celkem 4 pohonné jednotky: dvě benzínová TSI a dvě naftová TDI, přičemž výkon bude pokaždé buď 115 koní (86 kW), nebo 150 koní (110 kW). Všechny motory pak mohou být spojeny i se sedmistupňovým DSG a v případě nejsilnějšího dieselu bude v nabídce dokonce i pohon 4x4.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy