Konečně pořádný služebák? S tímhle se policisté dostanou kamkoliv

Italští Karabiniéři dostali služební Jeep Wrangler, se kterým budou k vidění i na plážích v Rimini | foto: FCA Group

Je vcelku běžným zvykem, že policejní sbory často spolupracují s domácími automobilkami. V Itálii může být příkladem takového jednání například pořízení 500 Fiatů Tipo, které obdrželi italští Karabiniéři. Koncern FCA však disponuje větším počtem zajímavých automobilek, z jejichž produkce italští policisté těží.

Jeep samozřejmě není italskou automobilkou, ovšem i tato značka spadá do italsko-amerického koncernu Fiat Chrysler Automobilu, v jehož vedení stojí Sergie Marchionne. A právě tento muž se společně s představiteli policie a dalšími zástupci koncernu FCA účastnil slavnostního předávání tradičního amerického off-roadu Jeep Wrangler do rukou italských Karabiniéři.

Nový služební Wrangler sice není tím nejnovějším, který automobilka představila na autosalonu v Detroitu, ovšem i tak má hodně co nabídnout. Karabiniéři totiž využijí jeho schopností během hlídkování mezi oblastmi Cattolica a Bellaria, kde se bude vůz často pohybovat mimo bezpečí asfaltu.

Gazelle, jak policisté nový vůz pojmenovali, je totiž určen k hlídkové činnosti přímo na plážích a pobřežích - tedy ve stylu "Pobřežní hlídky." Potkat ho navíc budete moci i v populárních letoviscích, jako například Rimini nebo Riccione. 

Nový policejní Wrangler navíc není v úplně sériovém stavu. Policisté ho obdrželi doplněný o balíček "Mopar One," což znamená zvýšený podvozek s novými tlumiči a pružinami, nový stabilizátor, větší kola se 32-palcovými off-road pneumatikami a samozřejmě nechybí ani přední a zadní zástěrky.

Jako každý správný služebák musela Gazelle dostat policejní polep, majáky, sirénu, přídavná světla, vysílačky a řadu dalších drobností. Pod kapotou se ukrývá 2.8 litrový diesel o výkonu 160 koní a 400 Nm, který posílá výkon na všechna kola prostřednictvím automatické převodovky.

Italští Karabiniéři dostali nový služební Jeep Wrangler | zdroj: youtube.com

Nový Wrangler však není jediným Jeepem ve službách Karabiniéři. Již před časem dostala tato speciální bezpečnostní jednotka i Jeep Renegade, kterému v garážích dělají společnost sourozenci z koncernu FCA jako Fiat Tipo, Fiat PAnda 4x4, Fiat Doblo, Ducato a Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Poslední jmenovaná však slouží hlavně k rychlému transportu, například orgánů k transplantaci, nebo k doprovodným a reprezentačním účelům.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy