Nejzábavnější BMW X5? Z auta na odpis se stala úchvatná buggy

Omlácené BMW se proměnilo v neskutečně zábavnou buggy | foto: youtube.com

Luxusní SUV prémiových značek, jako je například BMW X5, byla vždy určena spíše k reprezentování a komfortnímu cestování, než k dovádění v bahnitém terénu a dovádění v terénu hodném pravých off-roadů. Pokud se vám ale pod ruce dostane kousek, který by byl jinak na odpis, dá se i z luxusního německého křižníku dálnic vybudovat lehkonohá terénní bugggyna, která dokáže vykouzlit úsměv od ucha k uchu.

Video, které se objevilo na YouTube kanále AcademeG, začíná převezením staršího BMW X5, které má evidentně své lepší časy za sebou. Na první pohled se dokonce zdá, že se tohle BMW minimálně opřelo o bok, nebo rovnou kutálelo - karoserie je pomačkaná, jsou na některých částech je vidět koroze, skla jsou popraskaná a interiér je plný prachu.

Ovšem zatím co většina lidí by tuhle X5 rovnou poslala do šrotu, dvojice mladíků z videa se pustila do jejího odstrojení a přestavby na extrémně zábavnou buggy. Kromě interiéru zmizela i celá střecha, která byla odříznuta a nahrazena navařeným rámem.

Pro lepší pohyb v terénu dostala X5 i pořádná kola, kvůli kterým však bylo potřeba upravit tlumiče, nasadit na náboje pořádné podložky a vyřezat pořádný kus lemů - jinak by kola neměla šanci se na auto vejít.

Jakmile byly úpravy dokončeny, vyrazila zřejmě první X5 buggy na ostrou testovací jízdu do náročného terénu, kde si vedla doslova bravurně. Rozbahněný terén ani brody jí nedělaly problémy. S lehkostí se BMW dostalo i přes různé terénní nerovnosti, kde si jen odložilo překážející nárazníky.

Extrémně upravené BMW X5 nabízí pořádnou proci zábavy | zdroj: youtube.com

Při pohledu na záběry z terénu autorům docela závidíme. S BMW X5 v normálním stavu bychom si totiž samozřejmě nic podobného netroufli, ovšem s takto odlehčeným a modifikovaným monstrem musí být skutečně fantastická zábava.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy