Podnikatelé napravují chyby státu? Neuvěříte, kdo začal opravovat rozbité silnice

Společnost Domino's Pizza se pustila do masivních oprav výmolů | foto: Domino's Pizza

Rozbité silnice se v posledních letech začínají stávat problémem stále většího počtu měst a regionů, kterým na jejich opravu zkrátka nezbývají finance. Na některých místech došla situace dokonce tak daleko, že se oprav silnic chopily soukromé společnosti, které tak elegantně skloubí příjemné s užitečným.

Jak upozornil web Jalopnik, tahle situace začíná pomalu ale jistě připomínat sci-fi romány, ve kterých některé úlohy státu či městské správy přebírají soukromé společnosti, které se starají o veřejné blaho a bezpečí. V případě několika amerických měst už se ale nejedná o žádné sci-fi. Údržbu silnic zde totiž přebrala společnost vyrábějící pizzu.

Řeč je o řetězci Domino's Pizza, který už je unaven příšerným stavem silnic, kvůli kterým občas zákazníkům doručuje pizzu v naprosto příšerném stavu. Společnost dokonce vytvořila webové stránky, kde názorně ukazuje pohled do krabice s Pizzou v doručovacím autě, které projíždí různě velké výmoly. A ten pohled není hezký.

Pro nápravu situace si tak společnost Domino najala několik pracovních čet, které pracují v několika městech na opravách nejhorších výmolů. Na webových stránkách je kompletní přehled, ze kterého lze vyčíst, že například v Milfordu bylo opraveno 40 výmolů a ve městě Athens (stát Georgia) dokonce 150 výmolů. Celkově jich je ovšem podstatně větší množství a další přibývají.

Nemyslete si však, že by šlo jen o dílo dobré vůle. Společnost nechává každý opravený výmol označit svým logem, pod kterým je slogan „OH YES WE DID." Navíc je potřeba si uvědomit, že společnost to dělá pro pizzu doručenou v perfektním stavu, nikoliv pro komfort běžných občanů.

Webu Jalopnik se podařilo sehnat vyjádření městského správce Milfordu, který uvedl: „Čelili jsme náročnější zimě než je pro stát Delaware obvyklé, takže tohle je další možnost, jak rozšířit náš napjatý rozpočet." V podstatě se tedy vyjadřuje jen o chybějících penězích na opravu silnic a k samotnému projektu prodejců pizzy se ani nedostane.

Do opravy silnic se místo radnice pustila společnost Domino's Pizza | zdroj: youtube.com

My však tuhle myšlenku vřele vítáme a rozhodně bychom se nezlobili, kdyby se někdo chopil podobné příležitosti i u nás. Asfaltová záplata s reklamou sice není extra výhra, ale stále je to lepší než jen díra, která se vám snaží poškodit automobil. 

Bohužel jsme si ale téměř jistí, že by se rychle našel úředník, kterému by se takové jednání příčilo, protože oprava by nesplňovala XY a nebyla by provedena odpovídajícím způsobem. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy