Hvězdný jezdec Formule 1 provětral svůj nový stroj, nespletl si ale značku?

Lewis Hamilton vyvezl své nové Ferrari LaFerrari Aperta po Hollywoodu / Instagram: Eric Marin | foto: instagram

Lewsi Hamilton je jedním z nejlépe vydělávajících jezdců historie závodů Formule 1, takže jistě nikoho nepřekvapí, že jeho garáž je plná úchvatných strojů. Jeho sbírka se navíc celkem nedávno rozrostla o další kousek, který mu můžeme tiše závidět. Celkem by nás ale zajímalo, jak se na něj tváří jeho "zaměstnavatel."

Hvězdný závodník, který usedá v kokpitu závodních strojů Mercedes, si totiž ve své garáží hýčká hned několik automobilů z produkce velkého rivala. Řeč je samozřejmě o Ferrari a modelem 599 GTO nebo LaFerrari Coupe. K těm se navíc nedávno přidala i nová Aperta, se kterou se Hamilton nedávno nechal nafotit a natočit v Hollywoodu.

Na rozdíl od LaFerrari Cope, které si nechal doručit v tradiční barevné kombinaci, je nová Aperta iděná do leskle bílého laku, který rozbíjí černé doplňky a karbon. Zpoza kol pak vykukují červeně lakované brzdové třmeny.

Produkce modelu LeFerrari Aperta byla omezena na pouhých 210 kusů, přičemž jeden z nich byl vydražen na charitativní akci za částku okolo 10 milionů dolarů. Kolik přesně Hamilton za svůj nový skvost zaplatil nevíme, ovšem vzhledem k rostoucímu zájmu o podobný typ automobilů se odhaduje, že Apertu by mohl kdykoliv prodat za částku převyšující 7 milionů dolarů. Kromě skvělého auta se zkrátka jedná i o skvělou investici.

Stejně jako kolegy ze světa by nás však zajímalo, co si Hamilton vyslechl po pořízení nového stroje od svého "zaměstnavatele," který jistě nebude mít radost z peněz, které jeho závodník nalil do kapsy jednomu z největších rivalů na startovním roštu.

Na obranu Hamiltona je však potřeba říci, že v jeho garáži je celá paleta skvostů z produkce automobilky Mercedes-Benz, včetně modelů jako SLS AMG nebo vozu Pagani Zonda 760LH, který pohání motor z produkce AMG. Navíc se před časem spekulovalo o tom, že Hamilton pořídil rovnou dva převratné hypersporty Mercedes-AMG Project One, které využívají pohonnou soustavu z formulí. Jeden má nadělit sobě a druhý svému otci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy