Lamborghini Urus za zlomek ceny? Čínská kopie už se řítí na trh

Čínská kopie Lamborghini Urus od automobilky Huansu Auto dosud nemá jméno | foto: carscoops.com

Zamilovali jste si nové SUV Lamborghini Urus, ale nechce se vám za něj dávat šesticifernou částku? Pak pro vás máme výbornou zprávu. Jedna z méně známých čínských automobilek totiž brzy představí svou novinku, která Lamborghini zcela nestydatě vykrádá.

Vcelku neznámá čínská automobilka Huansu Auto, jejíž název znamená v překladu„Stále populární" a kterou vlastní čínský gigant BAIC, aktivně pracuje na premiéře svého nového SUV, které bude další okatou kopií italského Super SUV Urus. Zatím nepojmenovaný stroj už byl k vidění na několika nákresech a jeho odhalení by mělo proběhnout z kraje příštího měsíce.

Při pohledu na nákres čelní strany je podobnost s Lamborghini téměř do očí bijící, ačkoliv se automobilka rozhodla nepatrně pozměnit spodní část předního nárazníku. Při pohledu z profilu vybočuje z designu Lamborghini snad jen zadní část, která je však pro změnu docela podobná BMW X6. Obří disky kov však v člověku znovu evokují Urus.

V čem se však dosud nepojmenované SUV bude od Lamborghini lišit zcela markantně je cena. Zatím co základní cena Urusu se pohybuje okolo 4.35 milionu korun, čínská kopie byla naceněna v rozmezí 100 000 až 150 000 yuanů, což v přepočtu znamená cca 347 000 až 520 000 Kč.

To však nejsou jediné změny. Na rozdíl od modelu Urus nabídne čínská kopie pět sedadel a pod její kapotou se ukrývá pouze 1.5 litrový přeplňovaný motor, který nabídne nanejvýš 150 koní.

Pokud si nyní říkáte, že se jedná o první kopii Urusu, musíme vás zklamat. Ještě dřív ho stihla okopírovat opět čínská automobilka Zotye, která je známá i svým zkopírováním Porsche Macan.  Model společnosti Zotye zatím existuje pouze ve formě konceptu, ovšem o jeho realizaci dosud nebylo pochyb.

Která z čínských automobilek však dostane kopii Urusu dřív na trh je dosud otázkou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy