Vyhrát závod s kapotou na čelním skle? Tomuto bojovníkovi se to málem povedlo

Výhled z vozu téměř kompletně zakrývala kapota, přesto se závodník umístil na druhém místě | foto: instagram

Závody Rallycrossu v poslední době nabírají na popularitě, což platí zejména pro zámoří. Poslední závod série Americas Rallycross se však překvapivě odehrál na starém kontinentu, kde na okruhu Silverstone nabídl skutečně nevšední show. Většinu pozornosti na sebe však nakonec soustředil jediný člověk.

Hlavním tahákem série Americas Rallycross většinou bývají bývalé hvězdy série Global Rallycross. Na britském okruhu Silverstone na sebe však největší pozornost strhl závodník, který neměl s GRC dříve nic společného. Timo Scheider totiž přešel ze série DTM, kterou dokázal dvakrát ovládnout.

Ze série DTM však Scheider odešel již v roce 2016 a od té doby se pohyboval na scéně World Rallycross. Tento rok se však objevil i v sérii Americas Rallycros, které se účastní za volantem Seatu Ibiza. Volba vozu je však poněkud kontroverzní, neboť v zámoří byste ho rozhodně nesehnali. Na tom nezáleží, dokud mu od kol létá bláto a štěrk.

Pro Scheidera by se vlastně jednalo o vcelku nudný závod, kdyby se mu během druhého kvalifikačního kola neuvolnila kapota, která následně zakryla většinu jeho čelního skla. Řada řidičů by v takové situaci ze závodu nejspíš odstoupila, ovšem Timo tak neučinil a rozhodl se pokračovat.

Nejlepší navíc je, že Scheider dokázal závod dokončit a to na druhém místě. Až do posledního kola, během kterého musel absolvovat delší Joker Lap, se mu navíc dařilo držet si první pozici. Během Joker Lap se však na jeho místo dostal Patrik Sandell v Subaru, který nakonec kvalifikaci ovládl.

Vítězem celého závodu se pak stal bývalý moderátor amerického Top Gearu Tenner Foust, který závodí s pořádně upraveným Volkswagenem Beetle, se kterým se dříve účastnil závodů série Globak Rallycross.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy