Co se děje s autem, když projedete výmolem? Tahle řidička ho roztrhla

Výmol na silnici řidičce doslova vytrhl zadní nápravu | foto: youtube.com

Že je stav českých silnic naprosto tristní není potřeba znovu připomínat, ovšem pokud byste si mysleli, že situace se bude směrem od hranic zlepšovat, musíme vás zklamat. Špatný stav silnic trápí v posledních letech celou řadu evropských zemí a k nápravě dochází většinou až příliš pozdě.

O tom se na vlastní kůži přesvědčila i jednadvacetiletá řidička Daisy Boxall z Velké Británie, které neopravená silnice doslova vytrhla zadní nápravu z automobilu. Rána to navíc byla tak silná, že vůz skončil otočený o 90 stupňů a v protisměru.

Možná si teď říkáte, že na vině byla vysoká rychlost, nebo automobil v otřesném stavu. Podle dostupných informací však řidička vjela do výmolu při rychlosti zhruba 25 mil za hodinu, což je zhruba 40.2 km/h. Jejím automobilem byl navíc Ford Fiesta 5. generace, který se nezdá být v jakkoliv špatném stavu.

Nehoda se měla stát během minulého týdne na hlavní silnici procházející městem Felpham, kam Daisy jela se svým kamarádem za dalšími přáteli. Když se blížila k zatáčce, měla zpomalit a vjet do výmolu. Následně se však automobil zničehonic roztočil a nekontrolovatelně a se skřípěním pokračoval po silnici.

Když Daisy se svým kamarádem vystoupila z poškozené Fiesty, uviděla dílo zkázy. První co jí napadlo bylo: „To bude drahý." Následně ji však došlo, že automobil je na odpis. Vůz stál v protisměru a zadní nápravy zůstala odtržená a zkřížená pod ním.

Následovalo přivolání policie a sepsání nehody. Magazín chichester.co.uk následně na svém webu zveřejnil článek, ve kterém je citována i tisková mluvčí rady města. Podle jejích slov byla díra v silnici zaznamenána a ještě toho večera, zhruba během hodiny a půl, byla zasypána.

Výmol podobných rozměrů přitom nevzniká ze dne na den a podle slov Daisy o něm místní dobře věděli a údajně ho měli i nahlašovat k opravě. Jeden z policistů na místě nehody se měl navíc Daisy svěřit, že tímto místem jezdí do práce a osobně měl výmol několikrát úřadu hlásil. K žádné opravě však nedošlo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy