Nejneuvěřitelnější pokuta? Zajímavé je, že na přestupku nebylo policii nic divného...

Opel Astra OPC Line (2016) | foto: Opel

Rekord pro nejrychlejší silniční auto světa mění majitele poměrně často, ale tím současným by měl být, pokud si dobře vzpomínáme, Koenigsegg Agera RS. Jeho maximální rychlost těsně pod 450 km/h je ale nic ve srovnání s tím, co předvedl obyčejný městský hatchback Opel Astra. A to prosím bez jakéhokoliv tuningu, upravené aerodynamiky nebo pádu z 10 kilometrů.

Řidičem zcela sériového Opelu Astra přitom nebyl profesionální jezdec, kaskadér ani testovací pilot. Jednalo se o zcela obyčejného člověka z lidu, který se navíc obešel i bez několikakilometrové uzavřené silnice, dálnice či letištní plochy.

Rychlostní rekord s hodnotou 696 km/h totiž padl v belgickém městě Quievrain a k jeho záznamu nebylo potřeba speciálních měřících zařízení s přesností švýcarských hodinek, ale postačila zcela obyčejná dopravní kamera. O svém zápisu do historie rychlostních rekordů se pak řidič dozvěděl až díky dopisu od policie.

Ta mu však nechtěla k rekordu poblahopřát, ale vyzývala ho k uhrazení pokuty ve výši 6597 euro, tedy cca 168 200 Kč. Řidič totiž svou rekordní jízdu realizoval v oblasti s maximální povolenou rychlostí 50 km/h a v závislosti na výši překročení rychlosti mu policisté vyměřili pokutu.

A jakkoliv řidiči skutečně přišel papír s těmito absurdními čísly, tedy s naměřenou rychlostí 696 km/h a pokutou 6597 euro, skutečnost byla poněkud jiná. Měřící zařízení totiž mělo poruchu, což naštěstí policisté uznali - zřejmě jim došlo, že téhle rychlosti by Astra dosáhla jen v momentě, že by se ji Opel rozhodl vystřelit do vesmíru.

Belgickému řidiči naměřil policejní radar neuvěřitelnou rychlost 696 km/h | foto: facebook

Nevíme jakým způsobem, ale nakonec se policisté dopočítali k závěru, že řidič stejně překročil rychlost o 10 km/h, takže pokutě se nevyhnul. V rukou mu tak alespoň zůstal doklad o tom, že je stále nejrychlejším řidičem na planetě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy