Bugatti Veyron za 86 000 Kč. Proč se ho chce majitel zbavit?

Ruský kutil si chtěl postavit repliku Bugatti Veyron, rozestavěný koncept teď prodává za 86 000 Kč | foto: Avito.ru

Bugatti Veyron už sice není žádná novinka, ovšem pokud se někde objeví, automaticky na sebe začne strhávat pohledy všech přítomných. Není tedy divu, že o tomto poněkud excentrickém supersportovním automobilu sní tisíce lidí po celém světě. Dovolit si pořízení a provoz podobného stroje si však může dovolit jen málokdo. Tedy pokud není schopný kutil.

A právě za schopného kutila se považoval neznámý Rus, který si chtěl Veyron postavit vlastníma rukama ve své garáži. Stavba repliky však není žádná sranda a tak rozpracovaný projekt nakonec skončit na ruském webu inzertním webu Avito.

Rozestavěná replika Bugatti Veyron Super Sport má k dokonalosti rozhodně daleko, ovšem na dálku se originálu celkem podobá. Při bližším pohledu však člověk začne spatřovat výrazné rozdíly, jako například motor umístěný vpředu. Podle inzerenta by se však mělo jednat o upravenou 6.0 litrovou jednotku s výkonem okolo 1 000 koní a nájezdem 100 kilometrů - k těmto údajům jsou však všichni značně skeptičtí.

Stejnou skepsi pak vyvolává i údaj o nákladech, neboť podle inzerenta je v autě nainvestováno 2 200 000 rublů, tedy cca 755 000 Kč. Na jednu stranu věříme, že si stavba vyžádala masivní investice, ovšem tahle částka nám při stavu vozu přijde značně přehnaná. Pokud by to ale byla pravda, pak bychom se museli zastavit nad tou ironií, kolik peněz jsou lidé ochotni zainvestovat jen do pouhé kopie, která se originálu stejně nikdy nevyrovná.

Někteří stavitelé replik jsou však skutečně důslední a některé repliky se dokonce dají označit za důstojné. Obáváme se však, že tato se k nim v nejbližší době nezařadí. Prodejce totiž požaduje za rozestavěný vůz cca 86 000 Kč, což sice nemusí znít jako tolik, ovšem při pohledu na rozestavěný skelet je jasné, že další investice se vyšplhají do statisíců. Výsledek navíc vždycky bude spekulativní

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy