Rolls-Royce a zlaté lyže za 1.4 milionu? Top Gear vyrazil do Alp skutečně stylově

Moderátoři Top Gearu vyzkoušeli nový Rolls-Royce Phantom na cestě z Goodwoodu do luxusního lyžařského střediska Courchevel | foto: youtube.com

O komfortu a luxusu automobilů značky Roll-Royce není nejmenší pochyb, takže kdyby vám automobilka svěřila svůj nejluxusnější Phantom poslední generace s prodlouženým rozvorem, bez omezení nájezdu, kam byste ho vzali na výlet? A kam byste se vlastně usadili?

Tyto starosti řeší v běžném životě sotva 1 % ze všech lidí na světě, ovšem moderátoři magazínu Top Gear se mohli alespoň na jeden den vžít do jejich kůže. A jak se můžete na vlastní oči přesvědčit, pořádně si to užili - a samozřejmě neopomněli ani poreferovat o kvalitách vozu.

Aby prověřili kvality Rollsu ze všech stran, vydali se s ním na dlouhou cestu z domovského Goodwoodu až do oblíbeného zimního turistického centra Courchevel, které se nachází ve francouzských Alpách. Už během jízdy se však dvojice moderátorů dostala do střetu, na kterém místě si Phantom více vychutnáte - na komfortních zadních sedačkách, nebo za volantem?

První varianta nabízí ohromné množství luxusu a pohodlí. Od komfortních sedadel, přes propracovaný infotainment v sedačce před vámi až po bohatě zásobený bar, který nabídne jak tradiční karafy na whisky, tak chladící bok na lahev šampaňského a dvě skleničky.

Za volantem si naopak můžete vychutnat naprosto úchvatný výhled přes protáhlou kapotu, na jejímž konci může a nemusí být známá okřídlená postavička Spirit of Extasy. Zajímavější než výhled jsou však jízdní vlastnosti, které sice nejsou jakkoliv sportovní, ale nabídnou jistotu a přesnost na dálnicích i klikatých horských silnicích.

Tento konkrétní Phantom se navíc může pochlubit něčím zcela unikátním, co na ostatních Rollsech rozhodně nenajdete. Na kufru je totiž umístěn speciální nosič, ve kterém jsou unikátní lyže s vázáním ozdobeným 24-karátovým zlatem. Jejich cena se pohybuje okolo 50 000 liber, tedy cca 1.4 milionu korun.

Moderátoři Top Gearu si užili cestu do francouzských v maximálním komfortu nového Rolls-Royce Phantom | zdroj: youtube.com

I bez této doplňkové výbavy je ale nový Phantom naprosto unikátním uměleckým dílem, které kromě dvakrát přeplňovaného 6.75 litrového motoru V12 s výkonem 571 koní nabídne i 130 kg zvukové izolace, laserové světlomety, dvojici 12.3 palcových displejů a řadu dalšího komfortního vybavení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy