Rollsem až na operační sál? Netradiční nápad zachraňuje dětské životy

Rolls-Royce SRH | foto: Rolls-Royce

Pediatrické oddělení v nemocnici města Chichester se může pochlubit jednou celosvětovou raritou. Malí pacienti zde totiž cestují na operační sál v poněkud zmenšeném ale naprosto originálním voze Rolls-Royce, za jehož výrobou skutečně stojí tato tradiční britská automobilka. Domovským městem automobilky je totiž právě Chichester.

Malé autíčko SRH vzniklo jako jedinečný kousek, jehož úkolem je zmírnit stres dětí, které míří na těžké operace. V tom jim navíc pomáhá speciální koridor v nemocnici, ve kterém jsou rozmístěny dopravní značky a děti si tak cestu na operace téměř užívají.

Nemocnice dostala unikátní autíčko zhruba v tomto období minulého roku a od té doby je téměř neustále v zápřahu. I zde se však potvrdila kvality automobilky Rolls-Royce, takže s autíčkem nebyl jediný problém. Možná vám tedy přijde zbytečné o téhle hračce znovu psát, nicméně automobilka o ní vlastně dala vědět sama - po roce totiž nastal čas na první velkou servisní prohlídku.

Navíc o sobě dala vědět i samotná nemocnice, která má s malým autíčkem vynikající zkušenosti. Zpětná vazba od dětí i rodičů je prý naprosto úžasná a někteří malí pacienti se údajně na operace i těší - a to jenom díky té příležitosti chvíli řídit Rolls-Royce, řekla vrchní sestra pediatrického oddělení Sue Nicholls.

„Naši pacienti jsou místo starostí a nervozity spojené s nadcházející operací pozitivně rozptýleni zkušeností z hledání těch správných cest na chodbách, po kterých mohou bez jakékoliv pomoci jezdit vlastním automobilem. Všimli jsme si také, že zejména tatínkové obdivují techniku i kvalitu zpracování a často žádají o svezení pro své děti.Celá zkušenost s tím, že jste v nemocnici pro ty děti a jejich blízké, je vylepšena tou možností řídit tak speciální auto."

Andrew Ball z automobilky Rolls-Royce, který má na starosti mimo jiné korporátní vztahy a filantropii, uvedl: „Jsme nadšeni, že Rolls-Royce SRH úspěšně splnil svůj slib, tedy mít pozitivní dopad na děti i jejich rodiče během času stráveného v nemocnici."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy