Jak využít kufr u auta? Pošťák zvolil netradiční způsob, lidé jsou zděšeni

Ilustrační foto | foto: Peugeot ČR

Kufr našeho automobilu se často stává místem, kam odklízíme věci užitečné, ale mnohdy v autě nepotřebné. Sáhněte si do svědomí a zamyslete se, kolik zbytečností se teď ve vašem autě zbytečně povaluje. Jeden americký pošťák však povznesl využití kufru na zcela novou hranici - ukryl do něj totiž 10 000 dopisů, které za 12 let nestihl doručit.

Služby České pošty bývají často hodnoceny poměrně kriticky, ovšem ani ve světě na tom nejsou státní zásilkové služby kdovíjak dobře. O svém by mohla vyprávět U.S. Postal Service, jejíž zaměstnance byl ve středu soudem obviněn ze zadržování a prodlužování doručovacích lhůt zásilek.

Podle webu Jalopnik měl „přetížený" pošťák Aleksey Germash, který pracoval pro USPS přes 16 let, ukrýt přes 17 000 zásilek, přičemž zhruba 10 000 z nich naskládal jen do svého SUV Nissan Pathfinder. Dalších 6 000 ukrýval ve svém bytě a poslední tisícovku měl nasyslenou ve své skříňce v práci. Nejstarší z nedoručených dopisů měl být podle všeho odeslán už v roce 2005.

Typické doručovací vozidlo USPS | foto: pixabay.com

Germash však není jediný provinilec. Necelých 336 900 doručovatelů musí totiž ročně doručit přes 154 miliard zásilek. V současnosti tak americká pošta vyšetřuje 1 364 doručovatelů a v minulém roce jich bylo 409 zadrženo. Smutného rekordmana se podrželo zadržet v roce 2014 v Brooklynu, kde ukrýval na 40 000 nedoručených zásilek o hmotnosti 1.1 tuny.

USPS měla přijít na roky ztracené zásilky vlastně jen náhodou. Podle všeho měla dostat tip na zaparkovaný automobil v Brooklynu, v jehož kufru se nachází zhruba 20 plných zásilkových pytlů. Vyšetřováním se zjistili, že Germash žije poblíž zaparkovaného vozidla a následně, že automobil je jeho.

Germash nic nezapíral a své pochybení přiznal. Podle tiskového mluvčího USPS měla být důvodem tohoto pochybení zahlcenost doručovatele. Ten se však hájil tím, že veškeré důležité zásilky vždy bezodkladně doručil.

Podle článku v New York Times měl být Germash propuštěn z vazby na kauci ve výši 25 000 dolarů (cca 500 000 Kč). USPS ani obhájce doručovatele se k případu nechtějí více vyjadřovat, nicméně mluvčí USPS pro Times ještě dodal, že pošta se pokusí dodat všechny zásilky v dobrém stavu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy