Porsche do těžkého terénu? Unikátní "Forsche" projede naprosto vše

Porsche 944 v úpravě "Forsche" | foto: craigslist.org

Porsche 944 bylo ve své době velice populárním sportovním automobilem, který dokázal vykouzlit radost jak na zakroucených okreskách, tak na závodních tratích. Jedna věc tomuto elegánovi ze Stuttgartu chyběla - schopnost projet kudykoliv. Tuhle drobnou nedokonalost však dokonale napravil unikát jménem Forsche.

Jak už název napovídá, Forsche je kombinací Fordu a Porsche. A zatím co z Porsche si vůz odnesl pravděpodobně jen karoserii a interiér, z Fordu Bronco 2. generace toho má podstatně více, od rámu, přes motor až po fenomenální terénní schopnosti.

Majitel vozu, který ho v současnosti prodává na inzertním serveru Craigslist, si s přestavbou pořádně vyhrál. Pod kapotou je 2.9 litrový motor Ford V6, ovšem podle prodejce se sem bez problému vejde i plnotučná V8. Motor je spojen s automatickou čtyřstupňovou převodovkou Ford, která posílá výkon na obě nápravy. Ty jsou navíc vybaveny diferenciály Dana 44.

Vůz dostal zcela nový palivový systém a jeho pohonný systém byl nedávno vyladěn - stále je však potřeba pohrát si ještě s elektroinstalací. Nechybí ráfky s obrovskými off-roadovými pneumatikami, přední ochranný rám, přídavné světlomety ani naviják. Před jízdou prý bude potřeba si s vozem ještě trochu vyhrát, nicméně všechny potřebné díly jsou prý součástí vozu.

Už z fotografií je jasné, že tenhle projekt je správná šílenost. V terénu by však s Forsche mohla být pořádná zábava. Navíc za 4.500 dolarů, tedy cca 92 400 Kč, rozhodně neseženete ani samotné Porsche 944, ani olítaný Cayenne, se kterým by beztak nebylo tolik zábavy, ačkoliv život s ním by byl jistě pohodlnější.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy