Svůdné slečny se vrátí na trať, sponzoři pohrozili utažením kohoutů

Grid girls se staly součástí řady závodů - a pořadatelé ani sponzoři se jich vzdát nechtějí | foto: youtube.com

Zákaz tzv. grid girls, tedy dívek stojících na startovním roštu před zahájením závodů Formule 1, vyvolal ve světě slušný poprask. Pořadatelé některých velkých cen se však nenechávají zastrašit, takže již nyní můžeme prozradit, že na některých šampionátech se Grid Girls objeví i tento rok.

Podle informací, které zveřejnil web Motorsport.com, bychom se mohli hned u několika velkých cen dočkat kompromisu. Na startovním roštu by se tedy mohly objevit jak Grid Girls, tak bohužel i novinka tohoto roku, tzv. "grid kids," které budou stát u samotných vozů s jmenovkami jednotlivých jezdců.

Jedním z největších důvodů k tomuto kompromisu jsou údajně sponzoři, kteří tlačí na pořadatele jednotlivých velkých cen. Mezi velké sponzory totiž patří i řada leteckých společností, které využívají k vlastní prezentaci grid girls oděné do kostýmů letušek v barvách společnosti.

Michel Boeri, šéf monackého automobilového klubu "Automobile Club de Monaco" již začátkem minulého týdne sdělil, že tradiční grid girls, které jsou velkou měrou sponzorovány společností TAG, se na startovním roštu objeví i letos. Stejně tak organizátoři Velké ceny Singapuru se snaží, aby se i letos objevily na startovním roštu letušky z národní letecké společnosti.

Do sporu se navíc nedávno zapojilo i Rusko a to prostřednictvím místopředsedy vlády, kterým je Dmitry Kozak. I on totiž stojí o to, aby se na říjnovém závodu v Sochi objevily tradiční grid girls. Sergey Vorobyev, zástupce generálního ředitele společnosti Rosgonki, která se má starat o propagaci velké ceny v Sochi, již uvedl, že sdílí Kozakův pohled na věc.

V rozhovoru pro Motorsport Vorobyev mimo jiné uvedl, že ruské dívky jsou krásné a byla by to škody pro samotnou událost i televizní diváky, kdyby se nemohly zúčastnit. V návaznosti pak uvedl, že proti dětem samozřejmě nic nemá a snaží se s nimi vymyslet něco kreativního, ovšem grid girls jsou ožehavým tématem pro diváky a hlavně problémem pro sponzory.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy