Klíč od auta v hodnotě rodinného domu? Tohle byste rozhodně ztratit nechtěli

Šperkařská firma nabízí unikátní klíče pro Koenigsegg Regera | foto: instagram

Výrobci luxusních automobilů se snaží zaujmout různými způsoby, ovšem pokud máte na skladě vůz v hodnotě téměř 2 milionů dolarů (41.2 mil. Kč), chce to pořádný kus kreativity, abyste donutily zájemce sáhnout pořádně hluboko do kapsy. A něco podobného teď řeší i Koenigsegg s modelem Regera

Sportovní automobily značky Koenigsegg jsou úchvatné jak na první pohled, tak při pohledu na jejich parametry. Skvělým důkazem je i model Regera, který díky kombinaci 5.0 litrového motoru V8 a tří elektromotorů dokáže vygenerovat přes 1500 koňských sil a točivý moment 2000 Nm.

Pokud tedy člověk hledá extrémně výkonný vůz, Regera může být skvělou odpovědí. Vždyť stovku zvládá za 2.7 sekundy a její maximální rychlost se pohybuje okolo 410 km/h. Nelze se tedy divit, že když automobilka oznámila výrobu pouze 80 kusů, zájemci se doslova předháněli a nyní už je vyprodáno.

Navzdory této skutečnosti se však Koenigsegg Regera stále objevuje na různých motoristických akcích, výstavách a autosalonech. Své zastoupení měla automobilka jak v Ženevě, tak na stále trvajícím autosalonu v New Yorku. A právě na posledním jmenovaném se objevil vůz, jehož klíče jsou skutečně uměleckým dílem.

Je samozřejmé, že pokud si kupujete podobně exkluzivní automobil, rozhodně ho nebudete chtít dostat s plastovým klíčem. Automobilka tedy nenechala nic náhodě a spojila své síly se šperkařskou společností, která má se segmentem automobilů bohaté zkušenosti.

Výsledkem je sada několika klíčů, které automobilka spolu s Regerou prezentovala právě v New Yorku. K vidění bylo hned několik různých modelů, přičemž některé zdobilo 18-karátové růžové zlato a jiné zase diamanty. Šperkařská společnost nabízí klíče v celkem pěti různých variantách, ovšem jistě nemusíme říkat, že jejich hodnota bude extrémní.

Přesná čísla sice neznáme, ovšem v náznacích se mluví buď o ceně lepšího automobilu, nebo dokonce o cenách menšího domku. Přesto jsme si téměř jisti, že někdo z 80 vlastníků Regery podobnému unikátu neodolá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy