Konečně důvod k radosti? Tesla vyrábí přes 2000 Modelů 3 týdně, pochlubil se Musk

Tesla Model 3 | foto: Tesla Motors

Konečně přichází dobré zprávy, které teď automobilka Tesla potřebuje jako sůl. Po smrtelné havárii Tesly Model X v režimu autopilota, největší svolávací akci v historii, prudkém poklesu ceny akcií a nevydařeném Muskově aprílovém fórku totiž unikla informace, podle které má Tesla našlápnuto k výrobě přes 2000 kusů Modelu 3 týdně. V kombinaci s dalšími modely pak jde o naprosto rekordní čísla.

Po záplavě negativních zpráv se na Teslu zřejmě usmálo štěstí. V interním mailu, který světu na Twitteru zveřejnil uživatel @Tweetermeyer, se totiž objevují informace, podle kterých se automobilce konečně podařilo překonat cíl výroby 2000 vozidel týdně.

E-mail, který všem zaměstnancům rozeslal Elon Musk, obsahuje následující: „Překonat hranici 2000 vyrobených elektromobilů Model 3 bylo extrémně náročné, ale dokázali jste to. Pokud půjdou věci podle plánu, snadno tuto hranici během sedmi dnů překonáme!

Navíc je celý výrobní systém Tesly postaven na pevných základech, takže nyní bychom měli být schopni zvýšit celkovou výrobu Modelů S, X a 3 na více než 4 000 vozidel týdně a stále pokračovat v růstu. To je větší tempo, než v roce 2017. Věřím, že na konci roku bude naše produkce čtyřnásobná oproti roku minulému.

Trvalo to pět let, než kombinovaná výroba Modelů S a X dosáhla 2000 kusů týdne. Stejného úspěchu dosáhl Model 3 již během 9 měsíců. To je dokonalý postup.

Nemůžu být více hrdý na spolupráci s vámi,

Elon"

Z interních zdrojů Tesly navíc unikl další e-mail, který hovoří o jakémsi "Acceleration Program", který měl být zahájen již včera. V rámci tohoto programu se pak mají zaměstnanci pokusit dosahovat ještě vyšších cílů.

Web Teslarati dodává, že již minulý měsíc se objevil mail, ve kterém Doug Field, starší viceprezident inženýrství v Tesle, motivuje zaměstnance k navýšení týdenní produkce z 200 na 300 vyrobených Modelů 3 na den. V této argumentaci pak pracovníky motivuje slovy o "haterech a kriticích," kteří automobilku podceňují. Jeho cílem je pak evidentně motivovat pracovníky k vyšším výkonům. A to se evidentně daří.

Pokud by se e-mail Elona Muska ukázal být pravdivým, znamenalo by to, že zaměstnanci Tesly si předchozí maily vzali k srdci a podařilo se jim vyrábět 300 kusů modelu 3 denně ještě před koncem prvního čtvrtletí roku 2018. Taková informace by pak samozřejmě mohla pohnout s cenou akcií, která poklesla o 17 % na své historické minimum.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy