VW Amarok druhé generace? S maskou nového Touaregu by mu to slušelo

Volkswagen Amarok druhé generace by se mohl inspirovat například u nového VW Touareg | foto: behance.net

Volkswagen Amarok už je na trhu od roku 2010, o tři roky později jsme se dočkali nových motorů a poslední úpravy proběhly v roce 2016. Nástupce oblíbeného pracanta už je tak nejspíš za rohem a na internetu se začínají objevovat první nákresy jeho budoucí podoby.

Oficiálně ještě o nové generaci pick-upu VW Amarok nepadlo ani slovo, nicméně vzhledem k jeho popularitě bychom se nedivili, kdyby se na něm již v tichosti aktivně pracovalo. Navíc se nabízí možnost, že by se nový Amarok mohl designově inspirovat u nového Touaregu, který sklízí chválu ze všech stran.

Svou představou nové generace VW Amarok se na serveru Behance.net pochlubil i jistý Geoffrey Garitey, který novému modelu kromě jiné masky nadělil i vyšší kapotu, svalnatější křivky, nově tvarovaná okna, poupravené dveře a také vytažené blatníky.

A zatím co designově by podobnost mezi Amarokem a Touaregem smysl dávala, technikou se nejspíš oba modely budou rozcházet. Touareq totiž stojí na modulární platformě, zatím co Amarok pravděpodobně opět vsadí na klasikou koncepci s rámem, díky čemuž bude moci i nadále konkurovat modelům jako Nissan Navara (včetně jejich klonů Mercedes / Renault), Toyota Hilux, Fordu Ranger nebo Mitsubishi L200 a jeho klonu od Fiatu.

Pick-up Amarok se ukázal být velice úspěšným modelem. Automobilka ho navíc nabízí téměř po celém světě, výjimku ale možná překvapivě tvoří trh americký, který pick-upy miluje. Zde by se však brzy mohl představit pick-up odvozený od modelu Atlas, který byl na autosalonu v New Yorku prezentován pod označením Tanoak.

Volkswagen Atlas Tanoak | foto: Volkswagen

Pokud se Tanoak dostane do produkční varianty, o čemž rozhodne zájem o koncept, měl by být postaven na stejné platformě, jako SUV Atlas nebo jeho sportovnější verze, která je také v plánu. Výroba by pak probíhala v továrně Chattanooga, Tennessee a hlavními rivaly by se staly pravděpodobně pick-upy Ford F, Toyota Tacoma nebo Honda Ridgeline.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy