Ukrývá snad ostudné tajemství? Maximální rychlost nás nezajímá, vzkazuje šéf Bugatti

Rekordní Bugatti Chiron | foto: Bugatti

Automobilka Bugatti již prodala více jak 320 z plánovaných 500 hypersportů Chiron, což je skutečně úchvatný prodejní výsledek. Není tedy divu, že automobilka příliš nepospíchá s dokazováním, že její hypersport je tím vůbec nejrychlejším na světě.

Automobilka si je svými prodeji tak jistá, že rychlostní testy odsunula do pozadí, jak prozradil předseda představenstva Stephan Winkelmann v rozhovoru pro CNBC. „Máme toho teď hodně. Rychlostní test ale není prioritou. Čeká nás spousta věcí," řekl Winkelmann. „Dokonce ani nevím, jak rychle dokáže naše auto jet."

Předseda představenstva ale rychlostní test zcela nevyloučil, ovšem žádné datum ani časový horizont nepadl. „Nevím, možná", odpověděl Winkelmann na otázku, kdy bude automobil podroben rychlostním testům.

Jedna z "konspiračních" teorií ale tvrdí, že Bugatti se rychlostním testům Chiron vyhýbá úmyslně, neboť velice dobře ví, že by se nedokázala vyrovnat Koenigseggu Agera RS. Švédský hypersport totiž minulý rok dosáhl průměrné rychlosti 447.2 km/h a maximální rychlosti 457.5 km/h.

Ve prospěch Koenigseggu ale hraje ještě pár detailů. Například minulý rok pokořila Agera RS slavný Chiron v závodu z 0 na 400 km/h a opět na 0 km/h o více jak 5.5 sekundy. Milovníci propracované závodní hry Forza 7 pak zdůrazňují, že ani ve virtuální realitě nedokáže Chiron Ageře RS konkurovat.

Chiron sice nabízí ohromný výkon a fenomenální technickou výbavu, ovšem ve srovnání s Agerou se dá jeho váha nazvat obezitou a švédský hypersport si na nedostatek výkonu rozhodně stěžovat nemůže. Nezájem Winkelmanna pak těmto teoriím jen nahrává.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy