Vrcholný crossover Cupra? Pod kapotou nabídne až 300 elektrických koní

Ilustrační foto, Cupra Ateca | foto: Seat

Automobilka Seat, konkrétně tedy její sportovní divize Cupra, si rozhodně neklade nízké cíle. Podle posledních zpráv bychom se totiž okolo roku 2020 mohli dočkat extrémně výkonného elektrického crossoveru, který ve vrcholné výbavě nabídne až 300 koní. Současně se bude jednat zřejmě o vrchol plánu, podle kterého by Seat do roku 2020 rád představoval nový automobil každých šest měsíců

Nový Crossover, nebo chcete-li CUV (Crossover Utility Vehicle) byl již od začátku navrhován jako Cupra, nicméně pro potřeby Seatu bude k dispozici i jeho méně výkonná a cenově dostupnější varianta, jak uvedl šéf automobilky Seat Luca de Meo pro Autocar.

Jak se dalo předpokládat, vůz vznikne na základech variabilní platformy MQB z produkce koncernu Volkswagen a hned za modelem Leon se bude jednat o druhý model z nabídky Cupra, který bude nabízen s plug-in hybridním pohonným systémem.

Detaily jsou zatím tajné, nicméně ředitel vývojového a výzkumného oddělení společnosti Cupra Matthias Rabe prozradil, že vůz by měl být k dispozici v řadě výbav a s odlišnými výkony v rozsahu od cca 200 až po více než 300 koní.

Pokud by nový model skutečně nabídl více než 300 koňských sil, překonal by tak i ostré SUV Cupra Ateca, z jehož 2.0 litrového přeplňovaného motoru vymáčkli technici "pouze" 296 koní. Ovšem i tak je to dost na to, aby Ateca akcelerovala z 0 na 100 km/h během 5.4 sekundy. Nový Crossover by tak měl být ještě rychlejší a agilnější na sprintech.

Kromě výkonného hybridního CUV se však předpokládá, že španělská automobilka také aktivně pracuje na novém čistě elektrickém modelu, který by podle webu CarScoops mohl nést název Born, Born-E nebo E-Born. Detaily jsou zatím opět tajné, nicméně výsledku bychom se podle všeho měli dočkat v roce 2020, velikostně by se měl vůz podobat modelu Leon a technicky se nejspíš bude jednat o blízkého příbuzného produkční verze elektrického konceptu Volkswagen I.D. hatchback, který by měl dorazit na trhy někdy koncem roku 2019.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy