Tesla opět mění plány, dlouho očekávané modely nabírají další zpoždění

Tesla Model 3 | foto: Tesla Motors

Tesle už se konečně podařilo nastartovat výrobu nového Modelu 3, nicméně zatím se vyrábí pouze v jediné variantě - samozřejmě té nejdražší, na které má automobilka největší zisk. Řada zákazníků ale stále očekává příchod dalších modelů, mezi kterými je i základní verze s menší baterií nebo dlouho slibovaný model s pohonem všech kol.

První dvě představené varianty Tesly Model 3 nabízely rozdílné výkony a dojezdy, nicméně jedno měly společné: pohon pouze zadní nápravy. Řada zájemců se proto rozhodla raději počkat na představení modelu s dvojicí elektromotorů a pohonem všech kol, nicméně jeho příchod se pravděpodobně opozdí.

Ostatně jak se dalo očekávat, spolu se zpožděním výroby nastalo i zpoždění v představení nových modelů. Varianta Modelu 3 s pohonem všech kol měla dorazit již v polovině roku 2018, nicméně podle zpráv webu InsideEvs se zdá, že dorazí nejdříve až ke konci roku.

Zpoždění ale nabírá i základní varianta Tesly Model 3, tedy vůz s menší baterií, nižším výkonem a nižším dojezdem. Automobilka se totiž v současnosti zaměřila pouze na výkonnější model, jehož výroba je výnosnější a zřejmě i snazší, neboť většina příplatkového vybavení je zahrnuta již ve standardu.

Tesla Model 3 je přitom klíčovým modelem, který pravděpodobně ještě v tomto roce rozhodne, zda automobilka přežije nebo ne. Podle posledních ekonomických výsledků totiž Tesla těžce prodělává a pokud se situace rychle nezmění, mohla by se ocitnout na dně už koncem léta.

Elon Musk už sice několikrát dokázal předejít nejhorším scénářům svými vizemi a emisemi dluhopisů, nicméně nabízí se otázka, jak dlouho se ještě investoři spokojí se sliby, které se zatím nemohou opřít o nic reálného.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy