Uber místo sanitek? Přepravní společnost chystá revoluční novinku

Uber | foto: Uber

Uber, jedna z celosvětově nejpopulárnějších přepravních společností, oznámila spuštění revoluční služby "Uber Health", která usnadní zákazníkům návštěvy u lékaře a ve zdravotnických zařízeních. Nečekejte ale žádné vozy s majáčkem, pointa je trochu jinde.

Nová služba, kterou Uber spouští zatím pouze v USA, vychází z výzkumu, který prováděla organizace "Community Transportation Association", která se dá označit za jakousi "Veřejnou přepravní asociaci". Podle jejich výzkumů totiž každý rok zmešká cca 3,6 milionu Američanů návštěvu u svého lékaře jen proto, že nemohou najít spolehlivý způsob přepravy.

Uber Health proto na rozdíl od standardních služeb nabízí možnost naplánovat si svou cestu k lékaři o 30 dnů předem. Navíc pacienti nepotřebují ani standardní aplikaci, neboť rezervace může proběhnout buď pomocí textové zprávy nebo telefonního hovoru.

Podle Uberu využívá beta-verzi této služby již cca 100 zdravotnických zařízení v USA. Kromě nemocnic k nim patří i různé kliniky, rehabilitační centra, centra nabízející domácí péči, domovy seniorů, fyzioterapeutická centra a řada dalších organizací.

Kromě toho, že je nová služba veřejně prospěšná, ukrývá také zajímavé ekonomický potenciál. Podle Přepravní asociace se totiž odhaduje, že tento trh s "ne-akutní" přepravou pacientů ukrývá finanční potenciál v hodnotě až 3 miliard dolarů.

Uber zatím neoznámil, zda se jeho služba dostane i za hranici Spojených států. Předpokládá se ale, že v případě úspěchu to nebude dlouho trvat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy