Dálniční policisté závodili s Lamborghini, tohle pobavení je vyjde draho

Policisté ve služebním Dodge Charger vyzvali k závodu Lamborghini Aventador | foto: youtube.com

Příslušníci floridské dálniční policie mají pořádný průšvih. Hlídka ve služebním Dodge Charger "Pursuit" se totiž nechala natočit během silničního závodu s Lamborghini Aventador. Vše se přitom odehrávalo za bílého dne a na veřejné dálnici, kde by policisté měli podobným závodům spíše předcházet.

Krátké video, které se poprvé objevilo na Instagramu zhruba před týdnem, vyvolalo okamžitě senzaci. A zatímco veřejnost se bavila, vedení policejního sboru bylo pod palbou otázek ze strany médií i veřejnosti. Policisté z dálničního oddělení by totiž podobným "závodům" měli spíše předcházet a samozřejmě by je měli trestat.

Krátkému klipu se věnovali i reportéři z televizní stanice NBC 2 News, kteří se s klipem obrátili na policejní oddělení i na veřejnost. Řidiči pak těžko hledali slova, neboť někteří z nich již museli platit pokuty za menší prohřešky, než je závod.

Na videu je přitom vidět, jak se policejní vůz a Lamborghini seřadí vedle sebe, řidiči obou vozů párkrát vytočí motory a poté oba vozy doslova vystřelí kupředu. Lamborghini samozřejmě během chvíle získá výrazný náskok a policejní Charger závod odpíská, ovšem tou dobou už oba jedou rychlostí vysoko převyšující povolené limity. Vše navíc zaznamenává další sportovní vůz, pravděpodobně opět Lamborghini, které také překračuje rychlost a vyvázne bez pokuty.

Vedení dálniční policie již údajně zahájilo vyšetřování, nicméně pravděpodobný autor videa měl podle webu The Drive prohlásit, že klip je už více jak tři roky starý. Pokud by to však byla pravda, policie by se stejně mohla dopátrat řidiče vozidla a potrestat ho.

Za krátkou dobu už se jedná o několikátý "prohřešek" policistů, ze kterého se stala senzace. Během nedávné sněhové bouře v New Yorku byl totiž natočen policista, který ve služebním voze driftoval a dělal tzv. "donuty" na zamrzlém parkovišti.

Reportáž NBC2 News věnující se policistům závodícím na dálnici s Lamborghini | zdroj: youtube.com

Ačkoliv se zejména v druhém případě jedná doslova o klukovinu, policistům hrozí přísné postihy. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy